Borgerne vil podes - høj smitte på Lolland skaber travlhed i testcenter

Coronatestcenteret i Nakskov har travlt som aldrig før. Lolland Kommune har landets højeste incidenstal, og det får borgerne til at søge mod testcenteret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver dag den seneste uge er mellem 700 og 800 blevet podet i PCR-testcenteret i Nakskov. Der har været så travlt, at poderne i testcenteret har måttet løbe stærkere end under coronaepidemien. Det fortæller koordinator i testcenter Nakskov, Heidi Slot.

Flere i området er sandsynligvis også blevet opfordret til at lade sig teste, for smittetallet er højt. Faktisk indtog Lolland Kommune i dag pladsen som det sted i Danmark med allerflest coronasmittede.

quote Det er ærgerligt, at vi ligger så højt, men jeg tænker, når vi mødes flere og flere sammen, så er det det, vi havde regnet med

Zarah Grænge, Kappel

Ifølge tal fra Statens Serum Institut har Lolland Kommune de seneste syv dage haft 107 smittede. Det gør, at kommunens incidenstal - altså hvor mange borgere, der er konstateret smittet den seneste uge pr. 100.000 indbyggere - bliver landets højeste.

Flere og flere mødes

I køen til testcenter Nakskov i dag møder TV2 ØST da også folk, der har været i nærheden af smittede

- Jeg har været tredjehånd sammen med en, der har fået corona. Hun er desværre blevet indlagt i dag, så vi er alle sammen lidt nervøse, siger Inge Johansen fra Nakskov.

Zarah Grænge er også taget forbi testcenteret for at blive podet. Hun synes ikke, det er overraskende, at smitten nu stiger igen.

- Det er ærgerligt, at vi ligger så højt, men jeg tænker, når vi mødes flere og flere sammen, så er det det, vi havde regnet med, tror jeg, og det er også årstiden, siger hun.

Når man mødes flere, er høj smitte vel, hvad man må forvente. Det fortæller Zarah Grænge, der i dag besøgte testcenteret i Nakskov for at få en coronatest.
Når man mødes flere, er høj smitte vel, hvad man må forvente. Det fortæller Zarah Grænge, der i dag besøgte testcenteret i Nakskov for at få en coronatest. Foto: Tina Jacobsen - TV2 ØST

Styrelse holder øje med situationen

At folk er begyndt at se hinanden mere igen, er også noget af det, Styrelsen for Patientsikkerhed peger på. Styrelsen holder nøje øje med situationen. Herfra lyder det, at der har været flere sociale begivenheder i Lolland Kommune i slutningen af september, og det er sandsynligvis årsag til den høje smitte.

Læs også
Lolland Kommune har landets højeste smitte - særligt én aldersgruppe er ramt
Læs også
Lolland Kommune har landets højeste smitte - særligt én aldersgruppe er ramt

Men sammenkomster er ikke de eneste grunde, poderne i testcenteret i Nakskov møder fra ugens mange gæster.

- Det er folk, der har været til fest og familiekomsammen, hvor der måske er en, der har været smittet, folk der er forkølet, har ondt i halsen. Folk kommer med mange forskellige symptomer, fortæller Lisa Larsen, der er poder i testcenteret.

Lisa Larsen, der er poder i Nakskov, har travlt i disse dage. Der er høj smitte i kommunen, og det kan testcenteret godt mærke på antallet af besøgende.
Lisa Larsen, der er poder i Nakskov, har travlt i disse dage. Der er høj smitte i kommunen, og det kan testcenteret godt mærke på antallet af besøgende. Foto: Tina Jacobsen - TV2 ØST

Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller, at situationen på Lolland endnu ikke er bekymrende, men den bliver fulgt. Og den betyder også, at den næste tid i testcenteret i Nakskov bliver med udvidede åbningstider.

Det betyder, at der i Nakskov er mulighed for at blive testet i morgen, lørdag og søndag.