Borgere trætte af brunt vand

I Rødby er Teis Thomsen og hans naboer trætte af brunt vand. De er utilfredse med, at de ikke får besked, når det kommer, og at der går dage, før det er løst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En brun vandmasse var, hvad der kom ud af hanen, da Teis Thomsen tirsdag tændte for vandet i sit hjem på Kildevej i Rødby. Og det er langt fra første gang, at han og naboerne har farvet vand i hanerne.

- Vi har boet her i 10 år nu, og det er sket 20-25 gange, at der har været okker-farvet vand i hanen. I tirsdags var det så brunt, som om der er jord i, og det var altså dråben, siger Teis Thomsen, der er tidligere vvs-mand.

Mangler at få besked

Han har egentligt forståelse for, at der 2-3 gange om året kan være behov for at lukke for vandet et sted i området, og at det så betyder, at der er problemer med vandet i nogen tid, men han er utilfreds med vandværkets kommunikation til borgerne og deres arbejde med at få rent vand ud i hanerne igen.

- I de 10 år, vi har boet her, har der aldrig så meget som ligget en seddel i postkassen om, at der blev lukket for vandet, og at man skulle være opmærksom på, at der kunne være okker i efterfølgende. De kunne i det mindste bare sende en sms, så vi var advaret. Derudover forstår jeg heller ikke, at de ikke renser vandet bedre, inden de åbner igen. Der går typisk dage, før vi har rent vand i hanen igen, efter at det har været lukket, siger Teis Thomsen.

Gør hvad vi kan

Tirsdag ringede han til Tirsted-Skørringe-Vejleby Vandværk, som blandt andet Kildevej hører til. En ansat kom ud og smagte på vandet og vurderede, at det var okker. Steen Mikkelsen, der er formand for vandværket, holder fast i den forklaring trods Teis Thomsens og naboernes skepsis.

Steen Mikkelsen fortæller, at årsagen til det brune vand i tirsdags var, at et hus på Kildevej skulle rives ned af kommunen, og at det derfor skulle frakobles vandværket. Han forstår ikke borgernes kritik af vandværkets arbejde.

- Det er sket 2 gange i år indtil videre, at folk har haft okker-farvet vand i hanerne, og det synes jeg ikke er meget, når man ser på, hvor tit, der bliver revet huse ned, eller der opstår andre ting. Jeg sad det meste af natten forleden og skyllede rørene igennem, så vandet kunne blive rent, så jeg synes faktisk, at vi gør, hvad vi kan. Det er ikke noget, der sker på bare 3 minutter, og her til morgen (torsdag red.) havde beboerne rent vand igen, siger han.

Ingen sedler

Han erkender, at borgerne på Kildevej aldrig har fået en seddel i postkassen, når der blev lukket for vandet, men det er der en god grund til.

- Vi lægger altid sedler i postkasserne, når vi skal lave noget arbejde, der indebærer, at der bliver lukket for vandet, og at der kan være okkeri det efterfølgende. Men når det er kommunen, der står for arbejdet, er det ude af vores hænder, og så er det ikke os, der meddeler om det, og jeg er altså ikke herre over alting, siger Steen Mikkelsen.