¨

Borgere samlede affald i Rødby

Foto: TV ØST

Omkring 15 frivillige havde meldt sig til oprydningsdag i Rødby på Lolland. Det var arrangeret af facebook-gruppen "Giv Rødby bylivet tilbage".

Borgerne i Rødby er trætte af butiksdød og arbejdspladser, der forsvinder, så nu har de besluttet at gøre noget for deres by.

- Vi vil rydde op, lave aktiviteter over i Lystskoven og søge nogle penge i forskellige fonde, så vi kan få tjek på vores by, fortæller Kent P. Rasmussen, som stod for lørdagens oprydningsarrangement.

Det er lukningen af den lokale svømehal, der har fået borgerne i byen op af sofaen, og i dag gik 15 af dem så ud med plasticsække, engangshandsker og trailere.

- Vi er nogle stykker, der kommer rundt på cykel hernede på Lolland og Falster, og vi ser tit alt muligt affald, dåser osv., de rligger rundt omkring, og sås ynes vi, det var en god idé at starte med at rydde op i vores egen by, fortæller Kent P. rasmussen.

De frivillige gik i dag tre timer og fyldte deres plasticsække med skrald, der lå på områderne ved stadion, ved de gamle DLG-bygninger og på jernbanestien.

 

01:05 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App