Borgere indsamler 34.500 kroner efter drukneulykke

Det strømmer ind med penge til en indsamling til familien til den syv-årige dreng fra Rødby, der forleden mistede livet efter en drukneulykke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Folk har været ekstremt gavmilde, og vi er meget taknemmelige for støtten til indsamlingen.

Sådan siger Betina Reinholt Nielsen fra Klovborg i Jylland, der sammen med tre andre er initiativtager til en indsamling til familien til den syvårige dreng, der i sidste weekend afgik ved døden efter en drukneulykke i Rødby Svømmehal.

I skrivende stund er der indsamlet 34.500 til indsamlingen.

- Målet var, at vi ville indsamle 15.000 kroner til at hjælpe familien med udgifterne til begravelsen. Men allerede efter et døgn stod der 25.000 kroner på kontoen. Det er helt vildt, siger Betina Reinholt Nielsen til TV ØST.

Venner af familien

De fire initiativtagere er alle venner af familien, der blev ramt af tragedien.

- Vi ville bare alle gerne gøre en forskel i denne svære tid. Omvendt ville vi ikke være til gene. Så vi spurgte familien, om det var ok. Og de gav os lov til at gøre det, og har efterfølgende også støttet op om indsamlingen. Og det er jo helt vildt. Det kan virkelig gøre en forskel, siger Betina Reinholt Nielsen. 

Hun tror, at så mange reagerer, fordi det er let at sætte sig ind i tragedien.

- Vi forældre kan rigtig godt sætte mig ind i det tab, som familien har lidt. Og jeg tror at det er derfor, at så mange har valgt at støtte, siger hun.

Bøvlet bureaukrati

Når man etablerer en indsamling i Danmark, så skal den være godkendt af Indsamlingsnævnet. Og det har ifølge Betina Reinholt Nielsen været en svær proces.

- Der er virkelig mange forhindringer, men de har heldigvis været gode til at hjælpe mig på vej. Det eneste udstående nu er spørgsmålet om, om dette påvirker familiens skatteforhold. Det har vi imidlertid ikke fået svar på endnu, siger hun.

Hun er dog ikke i tvivl om, hvad det sværeste i forhold til indsamlingen har været.

- Det sværeste har været kontakten til familien. De er i en tid, hvor de sørger, og man vil jo ikke mase sig på, siger hun.

Du kan finde indsamlingen i dette link.