Borgere bekymret efter endnu en fangeflugt

På under én uge er 2 kriminelle udviklingshæmmede stukket af fra personalet på den sikrede institution, Kofoedsminde på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har 2 gange i løbet af den seneste uges tid måtte lede efter indsatte på flugt fra den sikrede institution, Kofoedsminde i Rødbyhavn på Lolland.

Senest stak en 22-årig mand lørdag af fra en ledsaget udgang til kiosken på Havnegade i byen. Han blev hentet af nogle unge i en bil.

Borgere: Mærkeligt det kan ske

- De burde slet ikke have mulighed for at stikke af, vel? Der er jo åbenbart for lidt personale med på de udgange, siden det kan lade sig gøre at stikke af, siger Keld Vadstrøm, som ejer Bodega Overfarten i Rødbyhavn.

Han bliver bl.a. bakket op af et ægtepar i byen:

- Det er ligesom om, der ikke bliver passet nok på dem, men det må jo åbenbart være svært, for det sker jo af og til, siger Monna Pilemand fra Rødbyhavn til TV2 ØST.

- Det lyder lidt mærkeligt, at det kan lade sig gøre, siger hendes mand, Jørn Petersen.

Farlige fanger på flugt 

Den 22-åriges flugtforsøg skete blot 5 dage efter en anden farlig indsat, Bo Jensen, stak af. Han kravlede ud af et vindue under et besøg hos en medindsat på en åben afdeling.

Bo Jensen er dømt for at have begået et hjemmerøveri og en voldtægt en julinat i 2009 i Søllested og Sakskøbing på Lolland. Han stak også af tilbage i 2011.

Den 22-årige, der stak af i lørdags, har fået en forvaltningsdom på Kofoedsminde for et røveri begået i 2007.

Begge indsatte betegnes som "Kategori Rød"-fanger.

- Det er dem, der bliver betegnet som farligere end de andre, hvis man kan sige det sådan. Det er dem, vi skal have forholdsvis hurtigt tilbage igen, fordi de kan udgøre en fare for medborgerne i byen, siger Vicepolitikommissær Bo Von Würden fra Lokalpolitiet i Nakskov.

Borgere: Der må være for lidt personale

Bo Jensen nåede at være på flugt i 6 dage, inden han i lørdags opsøgte en ansat på Kofoedsminde, som alarmerede politiet.

Den 22-årige nåede kun til Sakskøbiong før en politipatrulje opdagede den bil, der havde hentet ham foran kiosken. Den 22-årige sad i bilen, og selv om han opgav et falsk navn, anholdt betjentene ham.

Alligevel bekymrer epsioderne flere indbyggere i Rødbyhavn.

- Man ved jo aldrig, hvornår det kan ske igen, siger Jørn Petersen fra Rødbyhavn.

- Det er voldtægtsforbrydere og alt muligt, der sidder derinde af gode grunde, ik? Det kan jo gå ud over vores koner og børn. Så det er ikke særlig trygt, siger Keld Vadstrøm-

Det er i dag ikke lykkedes at få hverken tillidsmænd eller Kofoedsmindes forstander, Hans Christian Hansen til at stille op til interview i TV2 ØST.