¨

Bombetrussel evakuerede Lalandia

Foto: TV ØST

Der indløb torsdag formiddag en bombetrussel mod Lalandia. 530 mennesker blev evakueret.

Torsdag klokken 11.10 modtog politiet en anmeldelse om en bombetrussel mod feriecenteret i Rødby.

- Vi har modtaget et trusselsbrev på mail til Lolland-Falsters Brandvæsen. De sendte den naturligvis videre til os, og vi har nu evakueret centeret, siger vagtchef Søren Østervig til TV ØST.

Ifølge vagtchefen er 530 mennesker evakueret.

Mailen blev modtaget af politiet klokken 11.10.

Gennemsøger centeret med hunde

Politiet gennemsøgte efterfølgende badelandet med bombehunde, men da de ikke fandt noget, blev centeret evakueret igen klokken 14.30, hvorefter det lå helt mennesketomt hæn mens de ventede på, at klokken passerede 15.00, hvor bomben ifølge truslerne skulle gå af. 

- Vi betragter som altid bombetrusler med største alvor, og tager det meget seriøst, siger Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Læs også: Politi: Trusler mod Lalandia skal medføre fængsling

Han understreger, at ingen er kommet noget til under evakueringen af centeret.

Tre bombetrusler i august

I midten af august sidste år var der også bombetrussel mod Lalandia. Hele tre gange blev feriecenteret truet med bomber, og en 18-årig mand blev idømt tre måneders fængsel for truslerne, hvoraf den ene måned blev gjort ubetinget.

Læs også: Formodet bombemand skal blive bag tremmer i 3 dage

Manden blev også idømt et erstatningsansvar på 434.000 kroner over for Lalandia i Rødby. Søsteren forklarede i august til TV ØST, at den 18-årige var ansat i Lalandia og netop blevet student.

Truslerne fremsatte han 15., 16. og 17. august sidste år, og truslerne medførte, at politi og brandvæsen rykkede ud, ligesom Lalandia blev evakueret ved to af bombetruslerne.

Læs også: Mand anholdt efter trusler mod Lalandia

Den første bombetrussel indløb fredag 15. august, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og restaurant. I brevet stod, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Gæster måtte opholde sig i hytterne

Truslen fik politiet til at evakuere selve feriecentret, så gæsterne måtte opholde sig i deres hytter, mens stedet blev undersøgt, indtil politiet kunne afblæse alarmen.

Læs også: 18-årig får dom skærpet for bombetrusler mod Lalandia

Dagen efter - om eftermiddagen - indløb imidlertid en ny bombetrussel, så stedet igen blev evakueret og undersøgt. Igen viste bombetruslen sig at være falsk alarm.

Om søndagen kom så den tredje bombetrussel mod feriecentret.

d

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App