¨

Boligselskab giver op og river 54 rækkehuse ned

Foto: Google Street View.

Halvdelen af beboerne er flyttet fra Bandholmvænge, hvilket giver dyre lejligheder. Derfor vil Lolland Kommune nu jævne bebyggelsen med jorden.

Havde de ligget i enten Rødovre eller Hvidovre havde der formentlig været 20 års ventetid på at få plads i rækkehusbebyggelsen Bandholmvænge. Men nu ligger de i Bandholm på det nordlige Lolland, og derfor skal 54 rækkehuse rives ned.

Det skriver DR Sjælland.

Trist beslutning

Det endelige dødsstød blev leveret i går torsdag, hvor Lolland Kommunes økonomiudvalg godkendte nedrivningsplanen for den 36 år gamle rækkehusbebyggelse med udsigt til Smålandshavet og få kilometer fra øens største turistattraktion, Knuthenborg Safaripark.

- Det er umådeligt trist, men vi har selv været med til at træffe beslutningen. Vi kan ikke klare mere, siger afdelingsformand i Bandholmvænge, Leif Warner til DR Sjælland.

Halvdelen af beboerne er fraflyttet bebyggelsen og det har resulteret i kraftige huslejestigninger for de resterende beboere i Bandholmvænge, der har oparbejdet en uoverstigelig milliongæld.

Minister skal træffe beslutning

Derfor vil Lolland Kommune jævne bebyggelsen med jorden, mens beboerne vil blive genhuset andre steder på øen.

- Det er brandærgerligt, men det er som om hele Danmark vil bo tæt på Rådhuspladsen i København og fravælger alt det, der ligger lidt længere væk. Vi har forsøgt utallige kampagner for at vende udviklingen i Bandholmvænge, men intet er lykkedes og derfor må give fortabt og rive ellers gode huse ned, siger bestyrelsesformand i Lolland Almennyttige Boligselskab, Helen Siegvardsen til DR Sjælland.

Det er nu op til Integrations-, udlændinge og boligminister Inger Støjberg (V) at afgøre, hvornår Bandholmvænge bliver revet ned.

Beboerne forventer selv, at deres huse er jævnet med jorden indenfor et år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App