Bilejer efter hærværksbølge: Det er utroligt krænkende

Stine Thomsen er både vred og ked af det, for hun er én af mange, der kom hjem til en fuldstændig ødelagt bil, efter en hærværkbølge i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et ukendt antal gerningsmænd har haft travlt i Nakskov henover weekenden. Byen har nemlig været plaget af hærværk, og anmeldelserne er væltet ind hos politiet. 

En af anmelderne er Stine Thomsen. Hun kom hjem til sin bolig mandag eftermiddag og opdagede, at hendes bil var totalskadet. 

- Jeg fik lidt af et ildebefindende. Jeg kunne slet ikke få vejret og græd bare, fortæller hun tydeligt berørt til TV ØST.

quote For mig er det en kæmpe krænkelse

Stine Thomsen, Nakskov

Hun forklarer, at det var et chok, som først lige er ved at dæmpe sig. For selvom det blot er en materiel ting, så er det stadig meget personligt og grænseoverskridende.

- Jeg er vred, jeg er rigtig ked af det. Jeg er lige holdt op med græde. Det er svært at sætte sig ind i, at det er sket. For mig er det en kæmpe krænkelse. Det er jo min ting, som jeg er glad for, og så giver andre sig selv lov til at ødelægge det. Jeg har svært ved at acceptere det, siger Stine Thomsen.

En bølge af hærvæk

De første anmeldelser om hærværk tikkede ind hos Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi søndag morgen klokken 9.10. Her fik politiet en anmeldelse om, at to biler på Birkevænget havde fået punkteret tre dæk.

Dernæst klokken 10.41 var fem-seks biler på Svingels Allé også udsat for en tilsvarende omgang og havde fået punkteret alle fire dæk. 

Og herefter fortsatte anmeldelserne i ét væk resten af weekenden. Mandag kunne Stine Thomsen så konkludere, at hendes bil også havde fået en ordenligt omgang tæsk - dog uden punkterede dæk.

quote Det eneste, jeg kan håbe på, er, at man kan finde dem, der har gjort det. Ikke kun for min egen skyld men også for andres skyld

Stine Thomsen

Bilen kan ikke reddes

Stine Thomsens bil var så medtaget, at den ikke kan repareres. Desværre har hun ingen kasko-forsikring på bilen, så derfor må hun nu stå uden bil, indtil hun får råd til en ny eller til gerningsmændende bliver fanget.

- Det eneste, jeg kan håbe på, er, at man kan finde dem, der har gjort det. Ikke kun for min egen skyld men også for andres skyld. Og det er ikke kun af økonomiske årsager, at de skal findes, det er jo også personlige. Det er meget krænkende det her, siger hun.

Derfor håber både hun og politiet, at eventuelle vidner vil melde ind med nogle oplysninger om den lange stribe af hærværk.

- Ja, for søren, lyder det fra Bo von Würden, politikommisær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Han oplyser, at de endnu ikke ved, om de mange hærværkssager er forbundet, eller hvem der står bag, men at det med at skære dæk op er lidt specielt, i forhold til hvad de har set før.

Hvis man ved noget, må man gerne kontakte politiet på telefonnummer: 1-1-4.