Benamputeret kvinde kan ikke få hjælpemidler

En kvinde fra Nakskov blev benamputeret i juni måned. Hun har efter operationen ansøgt Lolland Kommune om forskellige hjælpemidler, men er siden blevet afvist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lykke Faye fra Nakskov føler sig svigtet.

I juni måned fik hun fjernet sit ene ben, men på trods af det har Lolland Kommune efterfølgende nægtet at tilbyde hende en række basale hjælpemidler som for eksempel stolelift og kørestolsrampe.

Begrundelsen lyder blandt andet på, at Lykke Fayes tilstand er midlertidig, fordi hun på sigt står til at få en protese.

Fraværet af hjælpemidler

Fraværet af hjælpemidler som blandt andet stolelift betyder, at Lykke Faye har vanskeligt ved at bevæge sig rundt i sit hjem, og at hun især har store problemer med at komme i bad, da det ligger på første sal. 

- Jeg ville ønske, jeg havde en stolelift, for så ville jeg få mulighed for at blive kørt op til mit badeværelse og gå i bad og på toilettet på samme måde, som alle mulige andre mennesker, siger Lykke Faye.

Lokal malermester trådte til

Lolland Kommune har desuden afvist af installere en kørestolsrampe ved Lykke Fayes hoveddør, og i begyndelsen var det derfor svært at komme udenfor egen dør. Men det problem er nu blevet løst på anden vis, da en lokal malermester trådte til og tilbød sin hjælp.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at der er nogle søde mennesker, der har lyst til at hjælpe, men jeg synes også, det er tragisk, at det er nærsamfund og naboer, og ikke kommunen, der skal sørge for, at jeg kommer rimeligt igennem min situation, siger Lykke Faye.