¨

Beboere sure over roma-udtalelse

Foto: TV ØST

Romaerne i Riddersborgparken i Nakskov har intet at gøre med beslutningen om at rive en række lejligheder i området ned. Det slog Boligkontoret Danmark onsdag fast.

Tirsdag lød det ellers fra foreningen, at romaerne giver Riddersborgparken et dårligt ry.

Hassan Bajramovic har boet i Riddersborgparken i Nakskov i 16 år. Han var ikke positiv, da han så TV2 ØST tirsdag aften.

- Man tænker bare: Det passer bare ikke. Det skal man ikke finde sig i, lyder reaktionen på den kommentar, Boligkontoret Danmark kom med i forbindelse med planerne om at rive en række lejligheder i Riddersborgparken ned.

- Der er mange romaer i Riddersborgparken, og det er selvfølgelig også med til at give parken det dårlige ry, udtalte Klaus Kramshøj, forvaltningsdirektør i Boligkontoret Danmark.

- Det er ikke nogen forklaring. Vi er alle sammen mennesker, uanset hvor man kommer fra, om det så er Danmark eller Indien, lyder det fra Hassan Bajramovic, der har rødder i Jugoslavien.

Onsdag talte TV2 ØST igen med Boligkontoret Danmark. Nu lyder forklaringen, at romaerne intet har med beslutningen at gøre. Det er alene økonomiske årsager, der ligger bag.

- Problemet er økonomien, for vi kan ikke leje alle boligerne ud. Det giver et underskud. Når vi ikke får huslejekroner ind, så kommer der ingen penge i kassen, og så ender det med, at Riddersborgparken går konkurs.

Men hvad siger du til din kommentar om romaer i går?

- Jamen, problemet i Riddersborgparken er økonomien og de tomme boliger, understreger Klaus Kramshøj.

Men det er ikke godt nok, mener Hassan Bajramovic. Boligforeningen skylder en forklaring på udtalelserne om romaer:

- Så må han komme her og undskylde til folk for de ting, han har sagt, mener beboeren.

Den 6. september holder Boligkontoret Danmark et informationsmøde for beboerne i Riddersborgparken.

Planerne om at omdanne en række etageejendomme til rækkehuse betyder, at omkring 250 beboere skal genhuses fra september næste år. De er blevet lovet, at det bliver et sted i Lolland Kommune.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App