¨

Beboer flygtede fra sikret afdeling uden at blive opdaget

Kay Jokil og ledelsen på Kofoedsminde ved endnu ikke, hvordan det kunne ske, at beboeren slap ud. Foto: Mikkel Rise - TV ØST

En beboer på den sikrede afdeling på Kofoedsminde kravlede over hegnet og forsvandt i fire timer – uden nogen opdagede det.

Sidste onsdag lykkedes det for en beboer på Kofoedsmindes sikrede afdeling at stikke af uden at blive opdaget.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Forstander på Kofoedsminde, Kay Jokil, bekræfter hændelsen over for TV ØST.

- En af vores beboere er stukket af ud gennem to låste døre med en sluse imellem og over et højt hegn på fire meter med ekstra sikring på toppen. Så har han været væk i tre en halv time. Efter det er han kommet tilbage igen, er klatret over hegnet igen, er gået hen og har banket på døren og sagt, nu vil jeg gerne ind, siger han.

Om Kofoedsminde:

Kofoedsminde er med sine 14 sikrede afdelinger og 1 åben afdeling et tilbud til kriminelle psykisk udviklingshæmmede over 18 år. Stedet har eksisteret siden 1983 under navnet Kofoedsminde.

 

Kofoedsminde er et sikret botilbud under servicelovens § 108. Psykisk udviklingshæmmede, som har begået grov eller personfarlig kriminalitet, kan anbringes på Kofoedsminde, fordi denne gruppe ikke findes egnet til almindelig fængselsstraf.

 

I stedet dømmes borgeren til en strafferetlig foranstaltning på en institution.

 

 

Kilde: Kofoedsminde

Se mere

Bankede på for at komme ind igen

Personalet på Kofoedsminde skal ellers efter institutionens regler holde opsyn med beboerne mindst hver tredje time og gerne oftere.

Man må nok sige, at der er nogle medarbejdere, der ikke har taget deres tilsynspligt alvorligt i løbet af de her tre en halv time

Kay Jokil, forstander, Kofoedsminde

- Det er ikke sket i den her situation. Det er ovenikøbet relativt tidligt på aften, mellem klokken 20.30 og klokken 01.00. Det er en meget alvorlig fejl, som vi ser med stor bekymring på, siger Kay Jokil.

- Man må nok sige, at der er nogle medarbejdere, der ikke har taget deres tilsynspligt alvorligt i løbet af de her tre en halv time.

Var ikke farlig for sine omgivelser

Der bliver nu arbejdet på at forhindre, at et lignende sikkerhedsbrist kan ske igen.

- Nu er vi i gang med at undersøge hændelsen meget nøje blandt de involverede medarbejdere og høre deres forklaring om, hvad der er sket. Så må vi efterfølgende tage stilling til, hvordan vi skal forholde os i det videre forløb, siger forstanderen.

Det er uvist, hvad beboeren lavede, mens han var væk fra institutionen. Ifølge forstanderen har han dog ikke været til fare for andre.

- Nej, han er ikke en af dem, der på den måde er farlig, siger Kay Jokil.

Kofoedsminde ligger i Rødbyhavn på Lolland. Store dele af institutionen er omgivet af et fem meter højt hegn, ligesom afdelingernes haver er omkranset af et hegn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App