Bankovertagelse koster job

Det kommer til at koste job og formentlig også bankfilialer livet, at Jyske Bank har overtaget Spar Lolland efter konkursen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det slår den nye ejer Jyske Bank fast i dag. Bekymringen er der især i de byer, hvor der er afdelinger af både Spar Lolland og Jyske Bank. Det er der for eksempel i både Nakskov og Nykøbing Falster.

Jyske Bank vil endnu ikke sætte tal på, hvor mange job eller afdelinger, der måske skal væk. Men banken slår fast, at der vil ske ændringer.

- Selvfølgelig vil det komme til at koste arbejdspladser, det er en del af det, når man slår to banker sammen. Men vi vil skabe en så god implementering, som muligt. Og Jyske Bank er jo en stor arbejdsplads, så der er jo også mulighed for job andre steder, siger Hanne Birgitte Møller, der er områdedirektør hos Jyske Bank.

Hvordan den nye struktur skal se ud, vil den nye bankejer ikke tage stilling til. Ændringerne kommer til at ske i et samarbejde med de lokale afdelinger.

- Vores tilgang til det er, at vi ikke kan sidde i hverken København eller Silkeborg og vide, hvordan det fungerer derude lokalt i f.eks. Nakskov og Nykøbing. Så nu skal vi have vores kolleger derude involveret i, hvad er de bedste beslutninger, inden vi går videre, siger Hanne Birgitte Møller.

Spar Lolland var dybt engageret i lokal sport og liv, bl.a. som hovedsponsor for Team Sydhavsøerne og med støtte til områdets handel og erhverv. Jyske Bank har endnu ikke taget stilling til, om de vil videreføre nogle af de eksisterende projekter og sponsoraftaler.

- Decentralt er det vores enkelte lokale afdelinger, der tager stilling til, hvad de vil involverer sig i. Der er allerede rigtig mange af dem, der er engageret lokalt i sportsforeninger og andet, så det vil være helt naturligt at fortsætte, forklarer Hanne Birgitte Møller.


Nyhedsoverblik