Bager reddede fredede bygninger fra at brænde

En årvågen bager opdagede natten til onsdag en brand, der kunne have bredt sig til nogle af Nakskovs gamle, fredede bygninger, hvis ikke den var opdaget i tide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne være endt med flere udbrændte huse, hvis ikke det havde været for en årvågen bager. Natten til onsdag var han på vej på arbejde i bagerafdelingen i SuperBest, da han lugtede røg i området omkring Søndergade.

Det skriver folketidende.dk.

Tæt på fredede huse

Han alarmerede politi og brandvæsen, der straks rykkede ud til Søndergade, hvor et ubeboet gammel bindingsværkshus stod i fuld lue. Bygningen var allerede overtændt, da brandfolkene ankom, og den stod ikke til at redde.

Det gjorde til gengæld husene ved siden af. Det nedbrændte hus var et baghus til en af Nakskovs gamle, fredede købmandsgårde fra 1692 og nabo til et andet fredet hus fra 1637.

Årsag ukendt

Under branden måtte brandfolkene vælte to skorstene, som var ved at styrte sammen, og en gavl måtte også væltes af sikkerhedsmæssige årsager.

Årsagen til branden er endnu ukendt, men der er ikke fundet spor i sneen, der tyder på, at nogen skulle have været inde i huset, før ilden opstod.