Badminton på Skoleskemaet

På Søndre Skole er matematik og dansk erstattet af en badmintonkonkurrence. Skolen vil gerne vinde Skolekampen. Den lokale badmintonklub håber på nye medlemmer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag har eleverne på Søndre Skole i Holeby fået taget ipads og blyanter ud af favnen, og er i stedet blevet udstyret med ketsjere. DGI Badminton er på besøg for at lære børnene at slå til en fjerbold, og i tre timer slipper børnene derfor for både dansk og matematik.
For Søndre Skole handler det om, at give børnene  sved på panden og om at skaffe skolen point i Skolekampen, som er en konkurrence mellem regionens skoler om, hvem der har de mest aktive elever:
- Det er dejligt, at DGI vil sætte timer af til at inspirere vores børn til fysisk aktivitet. Vi har takket ja, fordi det passer som fod i hose med vores stigende fokus på at få pulsen op i skoletiden, siger Kim Bentø Hansen, der står for Skolekampen på Søndre Skole. 
For den lokale badmintonklub handler arrangementet om at skaffe nye, unge medlemmer. Gorm Rimdal er DGI badmintons udsendte i Storstrøm, og han går efter ”klasseeffekten”, fortæller han:
- Vi ved, at når først én elev i klassen melder sig ind klubben, så spreder det sig ofte som ringe i vandet. Børn vil gerne gå til det, deres kammerater går til, og den effekt vil vi gerne udnytte, siger han.
Eleverne får udleveret hver tre gratis prøvetimer til badmintonklubben.

Medlemstal for nedadgående
Badmintonkonkurrencen er et led i en større kampagne, som DGI Badminton fører nationalt i håb om at få flere medlemmer. I løbet af de sidste 10 år er medlemstallet nemlig faldet hvert eneste år. Men selvom det endnu ikke er lykkedes at få medlemstallet til at stagnere, så er konkurrencerne i Skolebadminton langt fra forgæves:
- Vi kan se, at der er en tilstrømning af unge til badmintonklubberne netop i de kommuner, hvor skolerne har haft besøg af DGI Badminton.  Så vi tror på, at vi gør det helt rigtige, fortæller Jesper Munk, idrætskonsulent i DGI Badminton.