Badevand ved Nakskov slår rekord

Badevandet ved Hestehoved Strand på Lolland er målt til 27 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke kun lufttemperaturerne, som med op mod 30 grader har været særdeles høje de seneste par uger. Også det danske badevand er nu så varmt, at temperaturerne er oppe på et rekordhøjt niveau. Det oplyser TV 2|VEJRET.

TV 2|VEJRET's BadevandsPatrulje, som har taget temperaturen på det danske badevand siden 1996, kunne tirsdag eftermiddag berette om hele 27 grader varmt badevand ved Hestehovedet Strand på Lolland. Aldrig før i de seneste 19 år, hvor BadevandsPatruljen er hoppet i bølgen blå, har badevandet været varmere i Danmark.

- Det er en tangering af alle tiders danske badevandsrekord på 27 grader, som første gang blev sat den 9. august 2003 og siden igen den 10. juli 2010 ved selvsamme strand, Hestehovedet på Lolland - og nu er det altså sket igen, siger Danny Høgsholt, meteorolog ved TV 2|VEJRET.

Det er det varme og meget solrige vejr de seneste par uger, som har fået badevandstemperaturerne på himmelflugt. På godt og vel seks uger er badevandet blevet syv grader varmere i Danmark, så vi nu flere steder kan måle os med populære feriedestinationer ved Middelhavet.

- Gennemsnitstemperaturen af vores badevandsmålinger lå tirsdag på 23,0 grader, og det er det varmeste badevand set i Danmark som helhed siden juli 2010, siger Danny Høgsholt.