Asylcenter på Lolland skal lukkes

Nedgang i antallet af asylansøgere betyder, at Center Søllested på det vestlige Lolland skal lukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark, er faldet markant, og derfor har Udlændingestyrelsen besluttet, at en række asylcentre rundt om i landet skal lukkes.

Et af de asylcentre, der står til at lukke, er Center Søllested på det vestlige Lolland, der i dag huser 190 asylansøgere.

- Udviklingen på asylområdet kan hurtigt ændre sig. Når man driver asylcentre, er det et vilkår, at behovet for pladser på opholdscentrene svinger i takt med antallet af asylansøgere, der søger om ophold i Danmark. Det er klart, at et markant fald i asylansøgere betyder færre asylcentre, udtaler Sisi Eibye, der er asyldirektør i Langeland Kommune, som driver centret på Lolland.

Asylcenter i Rødbyhavn reduceres

Center Skippergården i Rødbyhavn vil også blive ramt af tilpasningerne på asylområdet. Her vil antallet af pladser blive reduceret til 200, mens der oprettes 200 såkaldte bufferpladser, som skal stå klar, hvis der pludselig bliver brug for ekstra pladser.

I alt vil 10 medarbejdere på de to centre på Lolland blive afskediget. Men endnu flere medarbejdere står til at miste deres job, da der fremover vil være brug for færre pædagoger og lærere til at undervise asylansøgerne.

- Der er en vis usikkerhed forbundet med at være ansat på et asylcenter, netop fordi asylcentre både kan åbne og lukke hurtigt. Vi tager hånd om de kommende opsagte medarbejdere på bedste vis, siger Sisi Eibye.

Center Søllested vil blive lukket i marts 2017. På landsplan skal 23 asylcentre lukkes eller reduceres.