Arbejdspladsen rykker til Nakskov: Stemningen er trykket

Som et led i udflytningen af statslige arbejdspladser skal Nota flytte til Nakskov. Mange af de 80 ansatte vil ikke med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

170 kilometer sydpå.

I går, onsdag, kom meldingen, som ingen af de 80 medarbejdere på det danske nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder, Nota, havde forudset:  Deres arbejdsplads rykker fra København til Nakskov.

quote Hvis jeg får et godt tilbud, så tror jeg ikke, jeg bliver hængende

Niels Berthelsen, IT-udvikler, Nota. 

- Der er næsten mere trykket stemning end i går, siger Niels Berthelsen, der arbejder som it-udvikler hos Nota.

Han har besluttet sig for at give den nye placering af jobbet en chance. Men han vil ikke flytte familien fra Værløse til Lolland.

- Jeg flytter med, fordi det er en arbejdsplads, jeg holder rigtig meget af. Jeg vil meget gerne se, at den kommer godt af sted, når den flytter, men hvis jeg får et godt tilbud, så tror jeg ikke, jeg bliver hængende, siger Niels Berthelsen til TV ØST.

Betragter det som en fyreseddel

En af de andre medarbejdere er Rikke Lehmann. Hun har arbejdet som bibliotekar i fem år  hos Nota.

- For de fleste af os er sådan en udflytning ligesom en fyreseddel. Desværre, siger hun.  

Rikke Lehmann vil ikke rykke familien fra Nordsjælland til Vestlolland.

- Det er en for stor omkostning. Godt nok brænder jeg for mit arbejde, men så vil jeg hellere finde et arbejde et andet sted, siger Rikke Lehmann.

Rikke Lehmann vil nu lede efter et andet arbejde.
Rikke Lehmann vil nu lede efter et andet arbejde.
Foto: TV ØST

Tror ikke på det faglige niveau

Når både Niels Berthelsen eller Rikke Lehmann ikke vil rykke til Lolland med familien, handler det også om, at der skal være job til deres ægtefæller.

- Min kone har også en lang uddannelse og har et meget specialiseret job. Jeg er stensikker på, at der ikke findes tilsvarende på Lolland, siger Niels Berthelsen.

quote Sådan et nomadeliv er jeg ikke interesseret i.

Rikke Lehmann, bibliotekar, Nota. 

Rikke Lehmann frygter, at der ikke er andre lignende job i nærheden.

- Hvis der nu kommer besparelser og man ryger i svinget dér, hvad kan jeg så lige? Det er lidt specialiseret det her, og så skal man måske til at flytte igen. Sådan et nomadeliv er jeg ikke interesseret i, siger hun.

Svært at rekruttere folk til Lolland

Mens Lolland Kommune altså ikke skal forvente at få hverken Niels Berthelsen eller Rikke Lehmann som nye borgere i kommunen, frygter de to medarbejdere for bibliotekets fremtid.

- Nota Kommer til at mangle nogle nøglemedarbejdere, som helt sikkert ikke mener, det er interessant at flytte til Nakskov, siger Niels Berthelsen.

De tror, det bliver svært at tiltrække andre specialister, som jobfunktionerne i Nota kræver.

- Det har været svært at rekruttere ansatte her i København, så det bliver ikke nemmere af, at arbejdspladsen pludselig ligger på Vestlolland, siger Rikke Lehmann.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår Nota flytter fra København til Nakskov.

Nota