Ansat forgiftet på sikret institution

En socialpædagog på den sikrede institution, Kofoedsminde på Lolland blev torsdag indlagt efter at have drukket mælk, som angiveligt var forgiftet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kvindelig ansat fra den sikrede institution Kofoedsminde i Rødbyhavn blev torsdag forgiftet.

Det fremgår af en mail sendt til TV2 ØST af en anonym afsender.

Viceforstander på Kofoedsminde, Flemming Lund bekræfter hændelsen overfor BT.

- Det er rigtigt, at vi havde en medarbejder, der blev forgiftet torsdag. Der er angiveligt puttet noget basisk materiale af en slags i den mælk, som hun hældte i kaffen. Det blev straks anmeldt til politiet, og jeg skal ind og tale med dem igen på mandag.

Anbragte har ikke adgang til kemikalier

Kofoedsminde huser cirka 50 domsanbragte udviklingshæmmede personer.
Stedet har tidligere har været under hård kritik for manglende sikkerhed, idet det flere gange er lykkedes dømte personer at flygte.

Kvinden, der arbejder som socialpædagog på en sikret afdeling, blev forgiftet, idet hun drak en kop kaffe, under morgenmaden.

Ifølge viceforstanderen har de domsanbragte personer på stedet, hvoraf flere står bag ganske alvorlig kriminalitet, ikke adgang til kemikalier. Derfor kom forgiftningen meget bag på ham og resten af de ansatte.

- Jeg tænkte bare, det er løgn det her, for de har naturligvis ikke adgang til rengøringsmidler, toiletrens eller andre kemikalier, så det skal ikke kunne lade sig gøre. Det er lidt af et mysterium, hvad der er sket, men jeg har for en sikkerheds skyld bedt de ansatte om at være ekstra sikre på, at alt er låst forsvarligt inde, siger Flemming Lund til BT.

Ansat blev indlagt på sygehuset

Den kvindelige ansatte er naturligvis påvirket, men har det efter omstændighederne godt.

Flemming Lund fortæller til avisen, at hun blev indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster og senere overført til Køge Sygehus.

-  Hun havde en rødmen i spiserøret, og blev fredag udskrevet igen. Vi har givet dem mælken, som nu skal undersøges, og så må politiet jo afgøre om der er tale om egentlig drabsforsøg, siger Flemming Lund.