Anklage: Røvere mishandlede offer med gloende koben

Hjemmerøvere gik brutalt til værks, da de sidste år trængte ind i bolig i Søllested på Lolland. 3 mænd er tiltalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var planlagt på forhånd, da 3 mænd i februar 2013 begik et groft hjemmerøveri i Søllested på Lolland. Et røveri, som udviklede sig særdeles modbydeligt.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen mod de 3 mænd, som bliver indledt torsdag ved Retten i Nykøbing Falster.

Ved røveriet trængte gerningsmændene ind i en bolig på Rødbyvej i Søllested. En af dem bar ifølge anklagemyndigheden en skarpladt pistol af typen Luger P38.

Brændemærket med koben

I huset befandt sig 2 mænd på 52 og 66 år, som fik en hård medfart fra røverne. Særligt den ene mand blev ifølge sagens anklageskrift udsat for røvernes skånselsløse brutalitet.

Læs også: Mand sigtet for hjemmerøveri i Søllested

Manden fik hænderne bundet på ryggen, mens røverne slog og sparkede ham både i ansigtet og på kroppen.

Derudover lod røverne flere gange et glohedt koben sætte brændemærker på mandens venstre arm, og de stak en pistol i mandens mund og truede med at trykke på aftrækkeren, lyder det i anklagen.

Fik 11.000 kroner udleveret

Ifølge sagens anklageskrift truede røverne deres ofre til at udlevere 11.000 kroner i kontanter, som angiveligt var gemt i en pengeboks i huset.

Røverne fik desuden udleveret et dankort med pinkode, som de efterfølgende brugte i en Danske Bank-hæveautomat i Nakskov. Her blev der hævet 2000 kroner.

De 3 tiltalte har efter alt at dømme en forbindelse til hashhandel. I hvert fald er 2 af de tiltalte også anklaget for at have solgt kilovis af hash.

Dom i april

Politiets efterforskere fik et afgørende gennembrud i opklaringen af sagen i begyndelsen af maj sidste år.

Her gennemførte man en større bandeaktion, hvor man på en 24-årig mands bopæl i Nakskov fandt flere effekter, som stammede fra røveriet.

Retssagen mod de 3 mænd, der er henholdsvis 22, 24 og 28 år, begynder torsdag ved Retten i Nykøbing Falster. Der ventes at falde dom i sagen senest 11. april.

Går efter mindst 4 års fængsel

Sagen er rejst som en nævningesag. Det indikerer, at anklagemyndigheden vil gå efter mindst 4 års fængsel.

Straffen for hjemmerøveri er som udgangspunkt 5 års fængsel.

/ritzau/