Anette scorer pris for hygiejneindsats – har bremset antallet af corona-tilfælde på Lolland

I seks år har Anette Christiansen stået i spidsen for god hygiejne i Lolland Kommune, og for det har hun nu høstet anerkendelse fra eksperterne selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efterhånden er fokus på hygiejne blevet indprentet godt og grundigt hos de fleste mennesker i kølvandet på corona-epidemiens ankomst – men for Anette Christiansen har det der med god hygiejne været et indsatsområde længe inden coronaen kom til Danmark.

Hun er hygiejnesygeplejerske i Lolland Kommune, hvor hun siden 2014 har arbejdet med at lære om grundig håndvask og afspritning blandt både personale og borgere.

quote Vi er bare gode. Vi har nogle medarbejdere i frontlinjen, som har styr på hygiejne

Anette Christiansen, hygiejnesygeplejerske, Lolland Kommune

Således var Lolland Kommune allerede godt klædt på, da COVID-19 brød ud i Danmark, og det har Rådet for Bedre Hygiejne lagt mærke til. Rådet har nemlig anerkendt Anette Christiansen med rådets årlige hygiejnepris.

- Det er noget anerkendelse af det arbejde, vi går og gør – vi sætter Lolland på Hygiejnelandkortet og giver noget positiv omtale, det er dejligt, siger Anette Christiansen glad, da TV2 ØST møder hende.

- Vi er bare gode. Vi har nogle medarbejdere i frontlinjen, som har styr på hygiejne. Og når de har styr på hygiejne, undergår vi smittespredning, tilføjer hun.

Anette Christiansen uddanner både serviceassistenter, SOSU-medarbejdere, lærere, pædagoger og borgere i god hygiejne.

Ros fra formanden

Anette Christiansen har arbejdet med hygiejne siden 2014 i Lolland Kommune, hvor der i Ældre & Sundhed blev oprettet en hygiejneorganisation og uddannet en række hygiejnenøglepersoner fordelt i alle sektorens teams.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anette Christiansen har arbejdet med hygiejne siden 2014 i Lolland Kommune.
Anette Christiansen har arbejdet med hygiejne siden 2014 i Lolland Kommune.
Foto: Arkivfoto

Her har hygiejnesygeplejersken sammen med en række kollegaer siden været med til at udbrede retningslinjer og viden om god hygiejne til kollegaer og borgere.

- Jeg ønsker Anette stort tillykke med den velfortjente pris. Anette er fantastisk god til på en ambitiøs og dedikeret måde at videreformidle viden om hygiejne til glæde for hele kommunen, siger Tom Larsen (V), formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune.

- Hun og alle vores dygtige medarbejdere ude i fronten skal i det hele taget have stor ros for deres daglige, engagerede arbejde med at skabe, udbrede og ikke mindst fastholde gode hygiejnerutiner i Lolland Kommune, tilføjer han.

Tom Larsen er ikke i tvivl om, at indsatsen på hygiejneområdet har været med til at imødegå antallet af smittetilfælde både blandt borgere og personale på Lolland.