¨

Alle færger udsolgt

Foto: TV ØST

Fredag og lørdag bliver danskernes store rejsedage. Hos Scanlines er færgeafgange fra både Rødby og Gedser udsolgt.

Det er i dag, at folkeskolernes ferie begynder, og det betyder fyldte motorveje. Scanlines i Rødby melder om udsolgte færger på både Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock fra tidlig morgen til tidlig aften til både Puttgarden og Gedser. Det er særligt i sydgående retning, at der i dag vil være kø ved havnen. Danskerne er dem, der har længst på ferie og kører derfor tidligt. Lørdag vil der derimod opst mere trængsel i nordgående retning. Det skyldes bl.a., at der er skiftedage i de danske sommerhuse lørdag.

- Vi har forberedt os på det og indkaldt ekstra personale, for det er den samme statistik¨, der gør sig gældende hvert år, siger kommunikationsansvarlig hos Scanlines, Anette Ustrup.

Søndag forventes at blive en mere rolig dag. 

Værre i gamle dage

Vejcenter Sjælland forudser, at der vil opstå mindre kødannelse ved Vestmotorvejen ved Slagelse og Korsør, hvor der er vejarbejde og en hastighedsbegrænsning på 70 kilometer i timen.  Derudover er der risiko for mindre kødannelse mellem Sakskøbing og Maribo i forbindelse med noget broarbejde,

Afdelingsleder for drift hos Vejcenter Sjælland, Lars Christiansen, regner dog med at komme igennem dagen uden de store problemer:

- Det er ikke som i gamle dage. Rejsemønstret er spredt over en llængere periode, så vi regner ikke med de store buler på vejen, siger han.  

Mindre kødannelse ved vestmotorvejen ve d Slagelse og Korsør, hvor der er vejarbejde med 70 km begrænsning men regner ikke med de store problemer.

02:08 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App