Aktionærer siger nej til banksalg: - Der skal ikke komme nogen udefra og sætte dagsordenen

Det blev et klart nej fra aktionærerne i Lollands Bank, da de tirsdag aften skulle stemme om at finde en ny hovedaktionær til banken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal ikke findes en ny storaktionær til Lollands Bank.

Det har bankens aktionærer afgjort på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften.

700 aktionærer var mødt op og godt 1.900 havde givet fuldmagt til, at andre kunne stemme på deres vegne. Og flertallet - 2.543 aktionærer med 398.960 stemmer - sagde altså nej tak til forslaget. Der var blot 41 aktionærer med 141.206 stemmer, der stemte ja.

quote Jeg er ikke interesseret i, at der skal komme nogen udefra og sætte dagsordenen i forhold til, hvordan man skal drive den her bank

Bjørn Eriksen, aktionær, Nykøbing Falster

Ville fremtidssikre banken

Det var fem aktionærer, der til sammen ejer mere end fem procent af aktierne i banken, der havde stillet forslaget om at finde en ny storaktionær.

- Jeg tror på alle måder, at det både vil fremtidssikre Lollands Bank som bank. Jeg er ikke i tvivl om, at vi går meget skærpede krav i møde for at være en mindre lokalbank, og så er det heller ikke nogen hemmelighed for de aktionærer, der har været mange år i banken, at kursen er markant undervurderet i øjeblikket, sagde en af forslagsstillerne, Michael Hove fra MH Investments ApS, forud for afstemningen.

- Så vi mener på alle måder, at det vil være til glæde for banken og aktionærerne at prøve at få et bud på bankens aktie.

Der var godt fyldt op med aktionærer i Nakskov Idrætscenter tirsdag aften.
Der var godt fyldt op med aktionærer i Nakskov Idrætscenter tirsdag aften.
Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Aktionær: Jeg er ikke interesseret

Men det var hverken bankens bestyrelse eller de aktionærer, som TV ØST talte med før mødet, enige i.

- Det er simpelthen, fordi jeg vil støtte op om bestyrelsen, som har besluttet, at vi skal stemme nej. Vi vil gerne bevare den her bank helt lokalt, så det er jeg nødt til at støtte op om, sagde Jens Peter Madsen fra Nykøbing Falster.

Netop det med at holde banken på lokale hænder spillede en stor rolle hos aktionærerne.

- Jeg er ikke interesseret i, at der skal komme nogen udefra og sætte dagsordenen i forhold til, hvordan man skal drive den her bank. Det gør de ganske udmærket den ledelse, der har været gennem mange år i Lollands Bank og i øvrigt også de bestyrelser, der har været. Jeg synes ikke, vi har nogen lokal interesse i at gøre det anderledes, sagde Bjørn Eriksen fra Nykøbing Falster.

Den ekstraordinære generalforsamling blev afholdt i Nakskov Idrætscenter.