Afsætter 800.000 til udviklingshæmmede

Lolland Kommune sætter 800.000 kroner til side til de udviklingshæmmede borgere i kommunen, så de kan få deres hjælpere med på ferie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er meget muligt, at Lolland er en af landets fattigste kommuner.

Alligevel er det et enigt socialudvalg, der har truffet beslutningen om at sætte 800.000 kroner af til kommunens udviklingshæmmede, så de kan få deres hjælpere eller personale med på ferie.

Det skriver P4 Sjælland.

Kommune mod strømmen

Mange kommuner har fravalgt tilbuddene til deres udviklingshæmmede på bostederne.

Det kommer efter, Kommunernes Landsforening (KL) har slået fast, at det ikke er tilladt at opkræve betaling fra de udviklingshæmmede borgere for at dække udgifter, der skal dække omkostningerne fra hjælperne.

Det kan være billetter, mad eller transport.

Enigt udvalg håber på at inspirere

På trods af, at Lolland er en af landets fattigste kommuner, var det et enigt socialudvalg, der vedtog beslutningen om de 800.000 kroner.

Det svarer til 5.000 kroner per udviklingshæmmet i kommunen.

Socialudvalgsformand Gert Mortensen (A) håber på, Lolland kan være et godt eksempel for resten af landet.

- Jeg håber, at mine kollegaer rundt omkring i landet vil prøve at finde midler. Selv om vi sidder i en situation med modsat fortegn, så er det den svageste borgergruppe, vi har her, og de skal have et tilbud også for at komme ud både i naturen og komme ud og få oplevelser, siger han til P4 Sjælland.

Begejstring fra forening

Der lyder ros fra landsforeningen for mennesker med udviklingshæmning (LEV), der håber, at resten af landet vil tage ved lære af Lolland.

- Jeg synes, at det er rigtig flot, at de viser vej. At man selvfølgelig kan finde midler, når det er nødvendigt. Og det er nødvendigt, siger formand for LEV, Sytter Kristensen.