Ældre mand overfaldet - politiet efterlyser vidner til hjemmerøveri

Politiet søger vidner, der kan hjælpe med at opklare et hjemmerøveri i Rødby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du set eller hørt noget i området omkring Vestergade i Rødby på Lolland, så vil politiet meget gerne høre fra dig.

Her blev en ældre mand nemlig udsat for et hjemmerøveri torsdag morgen i tidsrummet mellem 04.30 og 05.30, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Offeret er en ældre mand, der bor i Vestergade. Han blev overfaldet, da formodentlig to mænd kom og krævede penge af ham, fortæller Rune Dahl Nilsson, der er fungerende vicepolitiinspektør, til TV2 ØST.

Kan ikke sige noget om omstændigheder

Politiet ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at oplyse noget om hændelserne under selve røveriet — og de vil heller ikke sige, om den 76-årige mand kom noget fysisk til under røveriet.

- Det, jeg kan sige, er, at det tilsyneladende er to mænd, der opsøger den forurettede og aftvinger ham et udbytte. Men der er ingen tvivl om, at det kan være en meget grim oplevelse, når man bliver overfaldet i eget hjem. Derfor er det også en sag, som vi prioriterer meget højt, siger Rune Dahl Nilsson.

Han oplyser, at politiet endnu ikke kan sige, om den 76-årige mand var et tilfældigt offer, eller om røverne nøjere havde planlagt røveriet.

Beder offentligheden om hjælp

Ifølge politiet er den ældre mand kun i stand til at give et meget sporadisk signalement af røverne efter røveriet. Derfor håber politiet, at andre i området måske kan hjælpe.

- Selvom røveriet skete helt tidligt om morgenen, kan der måske være nogen, der har set en bil køre eller mennesker bevæge sig til fods i Rødby — eller har andre oplysninger om sagen, der kan have interesse for efterforskerne, siger Rune Dahl Nilsson.

Har du set eller hørt noget i sagen, så kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4. 

Dette gælder også, hvis du har oplysninger, som du tror kan hjælpe politiet i sagen.

Fik større pengebeløb

Røverne slap afsted fra røveriet med et kontant beløb - men Rune Dahl Nilsson ønsker ikke at sige, i hvilken størrelsesorden pengebeløbet er. 

Sagen minder dog ikke om et andet hjemmerøveri i området den 16. januar, hvor tre mænd foretog et hjemmerøveri i Vesterborg på det østlige Lolland, fastslår han.

I den anden sag var der der tale om et opgør mellem personer, der kendte hinanden i forvejen. De tre mænd har siden været varetægtsfængslet.

- Vores opfattelse er ikke, at der er nogen forbindelse imellem de to sager - andet end det  område, hvor de er foregået, oplyser Rune Dahl Nilsson.