¨

Æg stjålet fra ørnerede: Et spinkelt håb om unger i 2015

Foto: TV ØST

To æg er blevet fjernet fra den videoovervågede ørnerede ved Saksfjed-Hyllekrog på Lolland. Det er dog stadig håb for, at man alligevel kan få unger at se i år.

På Saksfjed-Hyllekrog på Lolland har der for 3. år i træk været sendt live-tv fra reden i toppen af et træ. Men i går fik både seere og Dansk Ornitologisk Forening, som er initiativtagere til videoovervågningen, en slem skuffelse. De to æg, som ørnene rugede, var nemlig pludselig væk.

- Vi har fundet et knust æg under reden, og det tyder på, at en mår har været forbi for at æde æggene. Det kan også være, at en krage har set æggene, hvis de voksne fugle har været af reden, men vi ved det ikke præcist, siger Projektleder for Projekt Ørn, Kim Skelmose, i en pressemeddelelse.

Læs også: Ørneæg forsvundet fra rede

Spinkelt håb for æg

Selvom udsigten til unger i år nu er reduceret kraftigt, så har medlemmer af Dansk Ornitologisk Forening ikke opgivet håbet om at få lov til at se nyudklækkede ørneunger anno 2015 fra ørnereden på Lolland.

- Det er sjældent, de lægger æg igen, men vi så et eksempel sidste år med et par, der lagde æg så sent som i maj, efter deres første rede var faldet ned. De fik en unge på vingerne, selvom det nærmest er to måneder senere end, hvad de plejer, siger Kim Skelmose.

Du kan se live-tv fra havørnereden ved at trykke HER.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App