Æblemost og gin er finalister i Årets Lokale Vare

Økologisk æblemost fra Kernegaarden på Fejø og Rös Gin fra Dyrehøj Vingaard I/S kan løbe med sejren som Årets Lokale Vare 2015.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er otte lokale produkter tilbage i konkurrencen om at blive Årets Lokale Vare 2015. Og to af dem er fra vores område. Det er blandt andet den økologiske æblemost fra Kernegaarden på Fejø.

- Det var en dejlig besked at få. Det betyder rigtigt meget for os og for vores lokalområde, at vi formår at gøre os bemærket på landsplan, siger Anita Winther, der sammen med sin mand ejer Kernegaarden.

I dag åbner afstemningen, og du kan nu gå ind og stemme på din favorit lige HER. Vinderen vil blive offentliggjort den 6. oktober ved et arrangement i København. Vinderen modtager en præmie på 50.000 kroner og muligheden for at få deres vare solgt i Coops butikker.  

Varerne er blevet bedømt ud fra kriterierne: smag og sanselig oplevelse, råvareopfindelse, emballagedesign og lokal historie.

De otte lokale vindere, har ud over finalepladsen, også fået en pengepræmie på 5.000 kroner og æren af at kunne kalde sig for det bedste lokale produkt.

- Jeg er da helt sikker på, at vi vinder. Jeg skal jo tro på os selv. Men vi er oppe i mod nogle rigtig gode produkter. Det er bestemt en hård konkurrence, siger Anita Winther.

Kernegaarden – Fejø Mosteri er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste æblemost.