Aastrand vandt suverænt VM-guld: - Publikum fortjente vink

Emma Aastrand Jørgensen vandt VM-guld i 200 meter enerkajak i suveræn stil på Bagsværd Sø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Emma Aastrand Jørgensen har sikret Danmark den første guldmedalje ved VM i Kano og Kajak på Bagsværd Sø i 200 meter enerkajak.

Den danske kajakroer var favorit til at vinde guld, og der var ingen slinger i valsen for guldvinderen, som også havde overskud til at vinke til hjemmepublikummet på vej over mållinjen.

- De fortjener et vink, fordi de har været med til at bære mig over målstregen og heppet på mig, siger Emma Aastrand efter løbet.

Dermed viste Aastrand, at hun stadig er i storform ovenpå OL i Tokyo, hvor hun vandt to medaljer.

Ved OL kunne hun hverken på 200 eller 500 meter følge med Lisa Carrington fra New Zealand, som siden 2011 har gjort rent bord på 200 meter ved VM, men i hendes fravær vandt Aastrand helt suverænt.

- Lisa (Carrington) fra New Zealand er her ikke, men hvis man vil være verdensmester, skal man også stille op. Jeg ror mod andre, der også har været med til OL og prøver at toppe til det her VM, siger Emma Aastrand.

Kan nå en medalje mere

OL-bronzevinderen på distancen styrede finalen fra første tag og efterlod ingen tvivl om, at hun ville have sit VM-guld foran et entusiastisk hjemmepublikum.

Hun vandt med godt en bådlængde ned til Anna Lucz fra Ungarn, mens bronzen gik til russiske Natalja Podolskaja.

Aastrand har to gange i karrieren vundet VM-sølv på 200 meter, men nu kan hun altså også bryste sig af en medalje af den fineste karat på distancen.

Ved VM på hjemmebane kan danskeren stadig nå at vinde en medalje mere, da hun også er en varm medaljekandidat på 500 meter.

Danmark er indtil videre oppe på to medaljer ved VM på hjemmebane. Tidligere lørdag hentede Pernille Knudsen bronze i 1000 meter enerkajak.

René Holten langt fra podiet

Anderledes så det ud for René Holten Poulsen, som ikke var i nærheden af en topplacering, da han lørdag formiddag tog del i VM-finale i 1000 meter enerkajak.

På hjemmebanen i Bagsværd sluttede den tidligere danske verdensmester på en syvendeplads.

Holten, der vandt VM-guld i 2015, var i finalens første del oppe på en tredjeplads fra bane 8, men faldt siden tilbage i feltet.

Guldet gik til Portugals Fernando Pimenta, der blev nummer tre ved OL i Tokyo. Han var mere end ni sekunder hurtigere end Holten.

Pimenta tog teten fra start og holdt denne gang hele vejen hjem, selv om den forsvarende verdensmester og nyslåede olympiske mester, Balint Kopasz fra Ungarn, forsøgte at komme bagfra på de sidste meter.

Bronzen gik til Aleh Yurenia fra Hviderusland.

Holten skal senere i weekenden deltage i endnu en finale sammen med Victor Aasmul i 500 meter toerkajak.