79-årig kvinde dømt for misrøgt af hunde

Kvinde på Lolland må ikke længere eje eller passe hunde. Hun er igen blevet grebet i elendig behandling af sine kæledyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire puddelhunde var så svage, at dyrlægen måtte aflive dem, og andre var også i dårlig stand, da politiet sidste sommer besøgte en nu 79-årig kvinde i Dannemare på Lolland.

Overtrædelsen af dyreværnsloven fik onsdag Østre Landsret til at bestemme, at hun ikke længere må eje, bruge, passe eller i det hele taget beskæftige sig med hunde. Desuden straffes hun med en bøde på 2000 kroner.

Flere gange i årenes løb er kvinden blevet dømt for at overtræde dyreværnsloven. I 1991 blev der således konfiskeret 42 hunde hos hende. Allerede inden da havde domstolene bestemt, at hun højst måtte holde fem hunde.

Men kvinden levede altså ikke op til kravet.

Sidste sommer var der 13 puddelhunde i ejendommen, da politiet kom forbi på grund af et tip fra kommunen. Hundene var lukket inde i stuen, hvor der lugtede af urin og afføring, fortalte politiassistenten. Og fire af dem var altså så svage og behandlingskrævende, at de blev aflivet.

I landsretten har den 79-årige sagt, at hun fortsat ønsker at have sine hunde, og at hun magter dem godt.