750 bigballer i brand på Lolland

Natten til tirsdag gik der ild i omkring 750 bigballer ved Torrig på Lolland. Politiet kan ikke udelukke, at branden er påsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over 700 bigballer brændte fortsat på en mark på Ravnsborgvej ved Torrig på Lolland tirsdag morgen.

Klokken 3.33 ringede en beboer i området 112 og fortalte, at han kunne se lysskæret fra noget, der lignede en større brand, og det viste sig da også, at ilden havde fået godt fat, da brandvæsnet dukkede op.

- De kan ikke stille så meget op derude, så de står brandvagt og holder øje med, at den ikke breder sig, og så kan det være, at de på et tidspunkt begynder at sprede halmen lidt ud for at få ilden helt slukket, siger Ole Hald, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Læs også: Halmbrande på Lolland

Læs også: Stort halmlager brænder: Mistanke om påsatte brande

Der har henover sommeren været adskillige brande, hvor der af uransagelige årsager er gået ild i halmballer på især Lolland, og der er mistanke om, at de kan være påsat, ligesom politiet ikke kan udelukke, at det også er tilfældet her.

- Sådan noget bryder jo ikke bare i brand af sig selv, og slet ikke lige nu, hvor vi har haft en lidt våd periode, så vi behandler branden som en brandsag, siger Ole Hald.

Klokken 10 fortæller Martin Mikkelsen, der er indsatsleder fra Lolland-Falster Brandvæsen, at det stadig brænder på stedet, og det forventer, at det vil fortsætte frem til mørkets frembrud. Brandfolkene fortsætter med at holde vagt derude til klokken 14, hvorefter landmanden selv overtager overvågningen.

Andre brande i halm- og bigballer på Lolland, Falster og Sydsjælland i år:

2. september

Dannemare: Ild i 100 bigballer på en mark på Embvej i Dannemare. Politiet mener, at branden kan være påsat og vil nu undersøge sagen nærmere.

18. august:

Kettinge: Ild i 400-500 bigballer i en lade på en ejendom på Kettingevej i Kettinge. Politiet kan ikke sige, om der eventuelt kan være tale om en påsat brand.

Nysted: Påsat brand i bigballer på Sakskøbingvej i Nysted. Politiet formoder, at ilden var påsat.

Moseby: 20.000 kvadratmeter hvedemark brændt på Skippergårdsvej i Moseby ved Horbelev. Ilden i hvedemarken blev antændt af gløder, der blev ført med den kraftige vind fra en brand i cirka 100 bigballer, som lå på en mark på den anden side af Skippergårdsvej. 20.000 m2 hvedemark brændte - foruden de 100 bigballer. Politiet formoder at branden i bigballerme var påsat.

7. juli

Brand i et kornlager ved Stubbekøbing. Politiet mener, at branden er påsat.

1. juli

Brand i en halmlade på Birketvej i Hejringe. Branden formodes at være påsat.

26. juni

To gange måtte politi og brandvæsen rykke ud til halmbrande på Lolland - første melding lød lige efter midnat, hvor en fritliggende halmlade i Kettinge stod i flammer - og kun 25 minutter senere måtte politiet så igen rykke ud - denne gang til Nystedvej i Holeby, hvor en stor stak fritliggende halm også var gået i brand.

27. april

Næstved: To omfattende brande i halmlader. Klokken 1.50 natten brand i en halmlade med bigballer på Vejløvej udenfor Næstved. Klokken 2.32 fik politiet en ny anmeldelse om brand i en halmlade. Denne gang var det på Størlingevej ved Tappernøje. Det kan ikke udelukkes, at ilden begge steder har været påsat, og de to brande skal nu undersøges af politiet brandteknikere.