¨

72-årig dømt for at sove med revolver under madras

Foto: TV ØST

Retten i Nykøbing Falster har idømt en 72-årig mand seks måneders betinget fængsel, fordi han under sin madras gemte en revolver.

En 72-årig mand må fremover sove ubevæbnet. I forbindelse med efterforskningen af en anden sag fik politiet mistanke om, at den 72-årige folkepensionist fra Nakskov var i besiddelse af et ulovligt våben, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Da hans bopæl tilbage i marts blev ransaget, viste det sig, at han havde gemt en gammel tromlerevolver under sin madras. Revolveren var ladt og trods alder og slid stadig skudklar.

Følte sig truet

Ved et retsmøde tirsdag den 23. juni i Nykøbing Falster erklærede den 72-årige sig skyldig og forklarede, at han havde anskaffet sig våbnet, da han følte sig truet. Han ville dog ikke kræve sin revolver tilbage fra politiet, som havde konfiskeret våbnet med tilhørende ammunition.

Retten straffede den 72-årige med seks måneders fængsel, men gjorde straffen betinget som følge af alder, helbred og andre personlige forhold. Han skal derfor ikke i fængsel, men må i fremtiden sove ubevæbnet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App