¨

70 år og avisbud

Foto: TV ØST

"Suppler din pension - Vi mangler friske seniorer til omdeling af tryksager og aviser". Sådan lyder budskabet fra FK Distribution.

Formålet er at hverve pensionister til at dele aviser ud. En opgave der normalt forbindes med helt unge mennesker. Men i Dannemare på Lolland er budcyklen skiftet ud med en Nissan, og avisbuddet er lidt ældre end normalt.

-  Jeg hedder Traudi. Jeg er 70 og jeg er på vej ud med avisen, siger Traudi Gahleitner fra Dannemare.

Glade pensionister

Traudi og Ernst Gahleitner nyder deres tilværelse som pensionister. De har ikke tænkt sig at bruge deres bedste alder i sofaen.

-  Det er alletiders at køre med aviser. Så går man ud i stedet for at sidde og kigge fjernsyn. Det holder os unge, og vi får bevæget os, siger Traudi Gahleitner.

Deres glæde når helt ud til beboerne i området, som står klar ved postkassen, når Traudi og Ernst Gahleitner kommer forbi. Der bliver sludret, grinet og udvekslet livshistorier på avisruten.

Ubeskrivelig natur og søde dyr

For Traudi er det ikke kun det sociale, der trækker. Det er også den smukke natur.

-  Jeg kom kørende en morgen, og så kom der et dådyr ud af busken. Bag hende kom ikke bare en, men to, små ’bambier’. Det er jo et syn man ikke oplever hver dag. De var helt tæt på mig, smiler Traudi Gahleitner

Hundene rundt omkring på gårdene har også en helt særlig plads i hendes hjerte

-  Hundene sidder lige så stille og venter på os. Når vi så kommer, så løber de hen til bilen, for de ved godt at vi har godbidder med, siger Traudi Gahleitner

Det kan godt betale sig

Selvom parret bruger en del penge på brændstof, kan det stadig godt betale sig. De får 35 kroner i kørsel per rute og 12 kroner for aviserne. På en måned hvor de har cirka 27 dage, løber det så op i lidt over 3000 kroner, fordi Traudi og Ernst Gahleitner har tre ruter. Modregnet med diesel på omkring 1000 kroner per måned, er der stadig et par tusind i overskud.

-  Det kan godt betale sig. Det løber rundt. Og så har man lidt flere penge til sig selv, ferie, børnebørn og oldebørn, smiler Traudi Gahleitner.

Forsætter livet som avisbud

Traudi og Ernst Gahleitner er så glade for deres job som avisbud, at de forsætter så længe de kan

-  Så længe helbredet holder, og jeg kan komme ud af bilen, så fortsætter vi. Jeg nyder det så meget. Det gør Ernst også. Ellers ville han ikke tage med ud hver dag, slutter Traudi Gahleitner.

Hvis man som pensionist kunne få lyst til at blive avisbud, er der masser af ledige jobs rundt omkring på Sjælland. Man kan kontakte sin lokale avis.

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App