64 flygtninge og migranter har søgt om asyl

Søndag ankom omkring 300 flygtninge og migranter til Rødby. Nu har 64 af dem søgt om asyl i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af søndagen blev Danmark for alvor en del af flygtningestrømmen i Europa. Søndag ankom der tre toge med flygtninge og migranter fra Tyskland.

64 af de personer har nu søgt asyl i Danmark, og er allerede blevet kørt til Sandholmlejren i Nordsjælland. Mens de 166, der ikke ønsker at søge asyl, er blevet indlogeret på hoteller i Rødby.

Det oplyser politikommissær John Andersen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

 - Vi har sendt 64 personer med bus op til Sandholmlejren, fordi de har søgt asyl. 166 andre er blevet indkvarteret på to hoteller i Rødby, fordi de har givet udtryk for, at de vil rejse videre til blandt andet Sverige og Finland, siger han til Ritzau ved 01.00-tiden natten til mandag.

De personer, der ikke har søgt asyl i Danmark, kan ikke bare uden videre rejse videre til Sverige, før deres situation og tur gennem Europa er blevet klarlagt.

Har søgt opbakning fra andre politikredse

Han har søndag ledt det kommandocenter, som politikredsen med opbakning fra tre andre politikredse har oprettet for at håndtere den pludselige strøm af flygtninge og migranter.

 - Vi har aldrig før oplevet, at der er kommet så mange på én dag, siger han.

Der er ikke fuldstændig overblik over, hvor de nyankommne personer stammer fra. Men en meget stor del af dem er fra Syrien, har politiets tolke fortalt. Derudover er der også personer fra Irak og Afrika.

 - Vi har registret dem alle sammen, og så finder vores udlændingekontrolgruppe i morgen (mandag, red.) ud af, hvad der skal ske med dem, siger John Andersen.

En gruppe, der via jernbanesporet forsøgte at rejse videre på egen hånd, er blevet kørt til hotellerne i Rødby.

Læs også: 300 flygtninge ankommet til Rødby.  

Politiets udlændingekontrolgrupper skal mandag i samarbejde med tysk politi vurdere, hvad der skal ske med de migranter og flygtninge, der søndag kom Danmark via Rødby og den dansk-tyske grænse, oplyser flere politikredse til Ritzau.

Læs også: Lokale kommer med mad til flygtninge.