6 og 7 års fængsel for hjemmerøveri

Sagen mod de 3 tiltalte i sagen om et groft hjemmerøveri i Søllested sluttede fredag med en straf på 6 og 7 års fængsel til de 2 dømte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 mænd er ved Retten i Nykøbing Falster idømt henholdsvis 6 og 7 års fængsel for et groft hjemmerøveri i Søllested i februar sidste år.

Læs også: Voldsomt hjemmerøveri: Finn blev brændt med et koben

Klokken 3 om natten brød 3 personer ind i den dengang 55-årige mands hjem, hvor både han og hans 66-årige ven befandt sig. Den 55-årige blev brændt med et koben og fik stukket en skarpladt pistol i munden, mens gerningsmændene truede med at skyde ham. 2 af mændene blev i går torsdag dømt for hjemmerøveriet, mens den tredje - en 22-årig mand - blev frikendt. Han blev til gengæld fundet skyldig i at forsøge at få en fjerde person til at melde sig for røveriet og for salg af 5 kilo hash.

Tilfredshed med dommen

I dag kom så strafudmålingen, der altså lyder på 6 og 7 års fængsel til de 2 af de tiltalte på henholdsvis 24 og 29 år, mens den 22-årige mand er idømt 8 måneders fængsel.

Læs også: Anklage: Røvere mishandlede offer med gloende koben

- Jeg er udmærket tilfreds med dommen. Udgangspunktet for et almindeligt hjemmerøveri er 5 år, og så var der nogle skærpende omstændigheder i den her sag, der gør, at straffen kommer højere op, siger Susanne Bluhm, der er anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Planlagt hjemmerøveri

I strafudmålingen til de 2 hjemmerøvere lagde dommerne vægt på, at hjemmerøveriet var planlagt, idet røverne var iført malerdragter og huer og havde taget gaffertape, strips og en skarpladt pistol med. Derudover fandt dommerne episoden særlig hensynsløs, fordi de bagbandt den 55-årige mand, slog og sparkede ham, brændte ham med et koben og truede ham med pistolen.

Dommen på de 6 år blev givet for hjemmerøveriet, besiddelse af den skarpladte pistol og for at forsøge at f¨en fjerde person til at tage skylden for hjemmerøveriet, mens dommen på 7 år blev givet både for hjemmerøveriet, salg af 25 kilo hash og besiddelse af den skarpladte pistol. Begge 2 er tidligere straffet.

Betinget udvisning

De 2 mænd er fra henholdsvis Serbien og Bosnien-Hercegovina. Oveni fængselsstraffen er de idømt en betinget udvisning, hvilket betyder, at de afhængigt af sagens karakter bliver sendt ud af landet, hvis de begår ny kriminalitet indenfor 2 år efter, at de bliver løsladt.

- De er kommet hertil, da de var henholdsvis 7 og 9 år, er opvokset her og har taget deres uddannelser her. De har ingen tilknytning til deres oprindelseslande, og derfor er udvisningen gjort betinget, siger Anne Bundgaard, der er den ene af nævningesagens 3 dommere.

Alle 3 har under sagen nægtet sig skyldige, og de udbad sig alle sammen betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes.

Røvernes samlede udbytte ved røveriet var omkring 18.000 kroner. Gerningsmændene kendte ikke den 55-årige, men havde kendskab til hans tidligere samlever, og at han skulle have et pengeskab i sit hus.