​​58-årig sigtet for spytteri mod flygtninge

En 58-årig mand er blevet sigtet for at spytte på en flok flygtninge, da han stod på en motorvejsbro ved Rødby, da en større mængde flygtninge kom gående på Sydmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet oplyser onsdag formiddag, at en 58-årig mand er blevet sigtet for i september at have spyttet efter en flok flygtninge, der kom gående på Sydmotorvejen.

I en pressemeddelelse skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi således:

Det har de seneste dage i flere medier fremgået, at sagen om en mand, der angiveligt skulle have spyttet ned på flygtninge fra en motorvejsbro ved Rødby, skulle være henlagt. Det beror imidlertid på en misforståelse.

- Jeg kan oplyse, at denne sag bestemt ikke er henlagt. Vi har sigtet en 58-årig mand fra lokalområdet i den pågældende sag. Han er sigtet for overtrædelse af racismeparagraffen og voldsparagraffen, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

I perioden mellem anmeldelsen og den egentlige sigtelse har politiet talt med forskellige vidner, og der pågår stadig efterforskningsmæssige undersøgelser.

Billede gik landet rundt

Et billede af manden, der kommer fra Rødbyhavn, gik landet rundt i de dage i starten af september, hvor en kæmpe flygtningestrøm ramte Danmark. Her blev han kendt som spytteren, der sendte en klat af sted fra en motorvejsbro og ned mod de hundredevis af flygtninge, der bevægede sig til fods ad Sydmotorvejen.

TV ØST besøgte hans hus umiddelbart efter hændelsen, men der var ingen hjemme. Vi var senere i kontakt med hans kone på sms, men hun ønskede ikke at tale med pressen. hHn selv vendte aldrig tilbage på TV ØSTs henvendelse.