564 taget i fartkontrol på motorvej

Bilisterne har ikke skruet ned for farten ved vejarbejdet på Sydmotorvejen. Endnu engang er hundredvis af bilister røget i politiets fartfælder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver 3. bilist på Sydmotorvejen torsdag eftermiddag og aften kan vente at modtage et girokort med posten en af de nærmeste dage.

 En fartkontrol ved vejarbejdet nær Maribo afslørede igen, at næsten hver 3. bilist på strækningen blæser på fartbegrænsningen. Der er vejarbejde på strækningen, og derfor må man kun køre 50 kilometer i timen.

Knipsede 2 gange i minuttet

Ud af 1854 bilister blev 564 taget for at køre for stærkt, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det betyder, at politiets kamera på strækningen knipsede i gennemsnit 2,3 gange i minuttet i de 4 timer, politiet var på stedet.

Ved målingerne torsdag fik i alt 113 fartbilister et klip i kørekortet. Højeste hastighed blev målt til 113 kilometer i timen.

Livsfarligt at køre for stærkt

Flere af TV2 ØSTs seere har har på siden og på TV kritiseret fartkontrollen på stedet, da selve vejarbejdet endnu ikke er gået i gang. Der er således ikke håndværkere på strækningen før i næste uge.

 Men det er for trafikanternes egen skyld, at fartkontrollerne foretages, siger Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Bilisterne skal allerede nu først flette ind til ét spor, og skal så passere en række store betonklodser, der er stillet op midt på motorvejen. Der er flere bratte sving, og det er simpelthen livsfarligt for både en selv og for medtrafikanterne, hvis man kører for stærkt gennem vejarbejdet, siger han til TV2 ØST.

Også fredag er politiet ude med målevognen på strækningen. Ifølge Erik Mather oplever de ikke nogen forbedringer i bilisternes forhold til hastigheden på strækningen.