56 krysantemum-bomber fundet i kolonihavehus

OPDATERET: Politiet tilkaldte i går Forsvarets bombeeksperter efter fundet af et stort lager ulovligt fyrværkeri i et kolonihavehus i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kolonihaveejere i Haveforeningen Riddersborg i Nakskov er chokerede her dagen derpå:

- Det er da frygteligt, synes jeg. Hvad der ikke kunne være sket herude, ik', siger Tina Andersen fra Nakskov.

- Nu har vi jo ikke små børn mere, men vi har børnebørn, og det kunne jo også være, de var kommet til skade, når de render rundt, siger en anden kolonihaveejer, Anita Juul.

Forsvarets bomberydere (EOD) blev i går kaldt ud til haveforeningen på Barneholmvej i Nakskov, da politiet fandt et større lager med krysantemumbomber i et kolonihavehus.

Farlige bomber

Lokalpolitiet i Nakskov havde fået et tip om, at der var fyrværkeri i huset, men blev overraskede over at finde 56 krysantemumbomber - 18 bomber med en diameter på 12 centimeter, og 38 med en diameter på syv centimeter.

- De har en styrke, som gør, at man kan komme rigtig slemt til skade, hvis man får skudt sådan en af, siger vicepolitikommisær Casper Andersen.

Stort tyveri fra fyrværkerifabrik

Mellem jul og nytår blev 512 luftbomber af forskellig slags stjålet fra fyrværkerifabrikken Nordlys i Torrig på den nordvestige del af Lolland – men det er endnu for tidligt at fastslå, om de 56 krysantemumbomber stammer fra det tyveri, siger Casper Andersen.

- Det er selvfølgelig noget,vi undersøger, men her og nu er vi mest glade for at have fjernet så meget potentielt livsfarligt fyrværkeri fra markedet, siger han.

Ingen er endnu sigtet i sagen.

Har du informationer om fyrværkeriet i kolonihavehuset, så kontakt gerne politiet på telefon 1-1-4.