¨

55-årig skal en måned i fængsel for sex med 14-årig

Den 55-årige mand skal kun afsone én af de fire måneder i et fængsel under forudsætning af, at han udfører samfundstjeneste. Arkivfoto. Foto: TV ØST

En 55-årig mand fra Nordvestlolland er blevet idømt fire måneders fængsel for at have haft sex med en 14-årig pige. De tre af månederne er betingede.

Fire måneders fængsel.

Sådan lød dommen over en 55-årig mand fra Lolland, som fredag blev dømt skyldig i at have haft sex med en pige, 14-årig pige flere gange. Det skriver Folketidende.

De 30 dage skal afsones i et fængsel, mens de resterende tre måneder blev gjort betingede under forudsætning af, at manden udfører samfundstjeneste.

Derudover skal den 55-årige betale den 14-årige pige en godtgørelse på 15.000 kroner.

Gik til ridning hos manden

Manden var sigtet for at have haft sex med pigen 15 til 20 gange på hans adresse, hvor pigen fra Nakskov gik til ridning i perioden fra omkring den 18. juli til den 21. august.

Det var pigens mor, der fandt ud af, hvad der foregik og anmeldte den 55-årige til politiet.

Læs også 55-årig mand overfaldet efter sigtelse for sex med 14-årig

I retten erkendte den 55-årige at han havde haft samleje med pigen otte til ti gange og også haft anden kønslig omgang med hende to gange.

Ifølge Folketidende forklarede han i retten, at han havde haft et kærestelignende forhold til pigen, og at hun altså var gået frivilligt med.

Det samme fremgik af en afhøring af den 14-årige pige, som mandens forsvarer fik dokumenteret under retsmødet.

Der har heller aldrig været rejst sigtelse for voldtægt i sagen. Sagen blev afgjort som en tilståelsessag.

Hårdere straf for selvtægt

Samme dag som pigens mor anmeldte sagen til politiet tilbage i august, blev den 55-årige overfaldet af en mand, som slog ham flere gange med koben.

Den sag blev afgjort for et par uger siden.  Her blev den 14-åriges stedfar dømt skyldig i overfaldet, og han fik seks måneders ubetinget fængsel.

Dermed blev hans straf altså hårdere end den 55-åriges.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App