523 protestunderskrifter mod lukning af børnehave

Børnehaven Stjernehuset i Horslunde på Vestlolland står overfor lukning. Tirsdag modtog udvalgsformand 523 underskrifter mod lukningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnetallet i Lolland Kommune falder – og derfor skal der på børne- og skoleområdet i kommunen spares penge. En lukning af Børnehaven Stjernehuset i Horslunde på Vestlolland er med i spareplanen i kommunen, men det er en stor del af borgerne i Horslunde og omegn imod.

Planen er, at de cirka 35 børn der går i børnehaven skal flytte over i den eksisterende SFO på Ravnsborgskolen – i en såkaldt USFO, som så skal oprettes.

Christina Fast, der er forælder til et barn i Stjernehuset, afleverede tirsdag hele 523 underskrifter mod lukning til formanden for børne- og skoleudvalgsformand, Tom Larsen (V).

- Det gør stort indtryk på mig, at lokalområdet står sammen om børnehaven i Horslunde og det er fuldt forståeligt, at borgerne vil bevare børnehaven, siger Tom Larsen.

Kan spare 750.000 kroner

Han oplyser dog, at man kan spare 750.000 kroner ved at lukke børnehaven Stjernehuset og flytte børnene over i en USFO på Ravnsborgskolen.

- Årsagen er faldende børnetal, og derfor skal vi give ekstra tilskud, hvis børnehaven skal bevares i forhold til det antal børn, der er tilmeldt i institutionen. Hvis borgerne i Horslunde kan love 8-10 flere børn i børnehaven, så kan vi bevare den, siger han.

Christina Fast fortæller til TV ØST, at hun havde cirka en time sammen med udvalgsformanden, hvor hun anbefalede, at man fra kommunens side tænker sig om en ekstra gang og dermed udsætter beslutningen.

- Det virker ikke som om konsekvenserne af en lukning er tænkt igennem. Vores vurdering er, at der i en USFO på Ravnsborgskolen vil blive en stor kløft mellem de stærke og de svage børn. Det vil simpelthen gå ud over inklusionen, siger hun.

Næsten ingen forhåbninger

Hun har dog efter mødet med udvalgsformanden ikke de store forhåbninger om børnehavens fremtid.

- Min fornemmelse er, at det bliver vedtaget at Stjernhuset lukker og at børnene er skal over i en USFO på Ravnsborgskolen, siger Christina Fast.

Tirsdag eftermiddag mødes Tom Larsen med resten af børne- og skoleudvalget for at diskutere sagen.

- Men jeg vil nærlæse tallene igen for at se om der er andre mulige løsninger, slår han fast.

Byrådet i Lolland Kommune skal på sit møde 9. oktober tage endelig stilling til besparelserne.

Rune Birk Fast, Horslunde, har oploadet nedenstående video via www.tveast.dk/sendvideo: