¨

46-årig mand anholdt for påsat brand

Foto: TV ØST

En 46-årig mand er blevet anholdt for stå bag en brand på et hjem for voksne udviklingshæmmede.

To beboere lå og sov, da branden brød ud på det lille Bo- og Naboskab på Blochs Allé i Rødbyhavn. Hjemmet, der er på størrelse med en villa, stod pludselig i flammer halv syv søndag morgen. Både brandvæsen og politi landede hurtigt på stedet og kunne hjælpe beboerne i sikkerhed.

På stedet fandt de også den 46-årige mand, der ifølge politiet udviste mistænkelig adfærd. Politiet vurderede, at manden kunne være den ansvarlige for brandens opståen, og anholdt ham.

- Omstændighederne derude gjorde, at vi valgte at anholde ham. Han vil nu blive fremstillet i grundlovsforhør senere på dagen. Jeg kan fortælle, at den 46-årige har en tilknytning til stedet, men ellers kan vi ikke oplyse yderligere i sagen lige i øjeblikket, siger Stefan Jensen, der er vagtchef hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Politiet ved endnu ikke præcis, hvordan branden er startet. Det skal tekniske undersøgelser, der begynder mandag morgen, nu forsøge at slå fast.

Ingen af de to beboere kom til skade ved branden, og de er, mens oprydning og undersøgelser finder sted, blevet genhuset i Lalandia.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App