40 biler fanget i sneen

Der var mandag morgen lange køer for at blive trukket fri af sneen på Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sneen fortsætter med at skabe problemer for bilisterne i vores region.

Mandag formiddag sad 40 bilister på de to øer således i kø og ventede på at få trukket deres fastkørte biler fri af sneen.

Det oplyser Falck og Dansk Autohjælp til TV2 ØST.

Travlhed og kø for hjælp

Selvom begge selskaber melder, at der er styr på situationen, så er der travlt – og bilisterne må belave sig på at vente mellem 1 og 3 timer, før de kan blive trukket fri.

- Vi har travlt, og sådan har det faktisk også været hele natten, fortæller Merete Eistrup, der er driftssuperviser hos Falck på Sjælland.

Også hos konkurrenten Dansk Autohjælp meldes om travlhed.

- Vi får hele tiden meldinger om person- og lastbiler, der er kørt fast. Men vi kan ikke sige, at nogen steder på Lolland-Falster er bedre end andre. Vi får meldinger fra hele området, fortæller Ghita Hansen, vagthavende hos Dansk Autohjælp.

Mange er skiftet til sommerdæk

Det er især fygningen, der giver problemer for bilisterne – og skiftet mellem fine, tørre veje og store snedriver på kørebanen.

Der er samtidig ikke tegn på bedring, fortæller Ghita Hansen.

- Det ser stadig rigtig slemt ud på bivejene, og der er hele tiden nye bilister, der melder, at de sidder fast. Jeg tror, at noget af det, der gør det slemt er, at folk har været uforberedte. Der er jo også mange, der også har nået at skifte fra vinterdæk til sommerdæk, siger hun.