3.600 har fået bøder i fartkontroller på motorvej

Politiets store fartkontroller ved vejarbejdet på Sydmotorvejen fortsætter. Mandag blev mere end 1.100 udstyret med en fartbøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilerne skal flette ind i ét spor, og der er opstillet store betonklodser på kørebanen.

Derfor må man maksimalt køre 50 kilometer i timen på Sydmotorvejen ved broer ved Maribo og Sakskøbing.

Det er dog noget, som rigtig mange bilister har svært ved at overholde. Politiets fartkontroller på stedet den seneste uges tid har således udstyret hele 3.653 bilister med en fartbøde. Det viser en gennemgang af politiets tal, som TV2 ØST har foretaget.

Politi kede af høje tal

- Det er skræmmende mange, der kører for stærkt. Godt nok er vejen meget befærdet, men det er farligt at køre for hurtigt gennem vejarbejdet. Derfor er det ikke godt, at så mange gør det, siger Lars Møller fra Færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Politiets målinger viser, at hastigheden gennem vejarbejdet hos mange er langt mere end nogle få kilometer i timen over hastighedsgrænsen. I alt 811 bilister har kørt så stærkt igennem vejarbejdet, at de får et klip i kørekortet – og 79 bilister skal til en kontrollerende køreprøve, efter at de har fået kørekortet betinget fradømt.

- De høje tal viser med al tydelighed, at der er behov for kontrol på stedet. Når en bilist kører for stærkt gennem sådan et vejarbejde, så er han både til fare for sig selv og sine medtrafikanter – og også vejarbejdere, hvis de arbejder på stedet, siger Lars Møller, der samtidig varsler flere kontroller på stedet i den kommende tid.

Han håber dog, at de lokale bilister vil tage ved lære af den massive omtale i medierne.

- Kontrollerne har været meget omtalt, men der er stadig rigtig mange bilister, der ikke har forstået beskeden om at overholde hastighedsgrænsen. Der er alt, alt for mange, der blitzes dernede, siger han.

Næsten 5 millioner kroner i bøder

De mange bøder ved kontrollerne løber op i mindst 4.571.000 kroner – et beløb der kan være op til dobbelt så stort.

Tallet er beregnet ud fra minimumsbødestørrelserne, og tager højde for de hastigheder, der udløser klip og betinget frakendelse af kørekort. De er beregnet ud fra personbiler, og tager således ikke højde for skærpede regler for lastbiler.

Ved vejarbejdet på strækningen skal nogle forvitrende broer over motorvejen renoveres.

Trafikkontrollerne på stedet har været kritiseret, da vejarbejdet først formelt startede mandag. Allerede i sidste uge blev der dog lavet fartbegrænsning og opstillet betonværn på stedet, og det var kort herefter, at politiet begyndte at foretage hastighedskontroller.

Fortsætter for fuld styrke

Trods en lille nedbremsning i antallet af fartkontroller i weekenden, så fortsætter fartkontrollerne nu igen for fuld styrke. Og det vil de blive ved med i en rum tid endnu.

- Jeg ved ikke på stående fod, hvor længe arbejdet på broerne fortsætter. Men så længe trafikanterne kører for stærkt, så vil vi nok også være på stedet, siger han til TV2 ØST.

Alene mandag gik 1.133 bilister i politiets fælde ved 2 kontroller ved vejarbejdet.

Samtidig fik 215 bilister et klip i kørekortet, og 32 bilister får en betinget frakendelse af deres kørekort.

Ved kontrollerne mandag blev hver 5. bilist fotograferet. Det svarer til, at der blev fotograferet knap 2 biler hvert minut under kontrollerne.