34-årig dømt sexforbryder undgår ny sag

En 34-årig mand, der er anbragt på den sikrede institution Kofoedsminde, skal ikke igennem en ny retssag for at forsøge at lokke en 14-årig til sex.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ikke nogen ny retssag mod en 34-årig mand, der sidder anbragt på Kofoedsminde. Statsadvokaten har besluttet at give ham et såkaldt tiltalefrafald. Det skriver Ekstra Bladet.

Den 34-årige var ellers sigtet for at have forsøgt at lokke en 14-årig pige til sex. Med tilbud om store pengebeløb aftalte de blandt andet et møde på et toilet i Frederiksberg Have.

Mødet blev aflyst, da manden ikke kunne komme væk fra Kofoedsminde - i stedet bad han den 14-årige pige om at optræde nøgen på et webkamera.

Bag den 14-årige piges internetprofil gemte der sig dog ikke en ægte pige, men i stedet journalister på Ekstra Bladet og TV 3. De havde opfundet profilen, der også afslørede en række andre pædofile.

Ny sag vil føre til samme udfald

Den 34-årige sad i forvejen anbragt på Kofoedsminde for blandt andet at have begået sexovergreb på mindreårige piger tilbage i 2013.

Det er på den baggrund at Statsadvokaten ifølge Ekstra Bladet har valgt ikke at rejse en ny sag. Begrundelsen er, at han allerede er idømt en anbringelse på ubestemt tid, og at en ny retssag ikke vil kunne føre til noget andet resultat.

Hun beordrer dog samtidig institutionen til at finde ud af, hvordan den 34-årige har haft adgang til mobiltelefoner og internet, når han ifølge sin dom ikke må kommunikere elektronisk uden personalets overvågning.

Forstanderen her har dog tidligere udtalt sig til avisen, at kun en håndfuld beboere har den type forbud - de andre er i besiddelse af elektronisk udstyr og derfor kan det være svært at opretholde, når beboerne interagerer.