32 udlændinge anholdt i Rødbyhavn siden søndag

Politiet er fortsat til stede i Rødbyhavn og har siden søndag anholdt 32 udlændinge, der er kommet ind i landet. Samtidig er 10 personer sigtet for menneskesmugling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden søndag den 6. september 2015 har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt 32 udlændinge, hvis sager er sendt til Udlændingestyrelsen med henblik på hjemsendelse. 25 af dem er i skrivende stund effektueret, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Desuden har politiet haft en del kontroller på Lolland og Falster. Alene i det forløbne døgn har politiet kontrolleret 50 køretøjer, hvoraf to kørte med udlændinge uden gyldig rejse-id. Det betyder, at to personer i løbet af det seneste døgn er blevet sigtet for menneskesmugling.

Siden søndag den 6. september har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i alt sigtet 10 personer for menneskesmugling.

- Vi har i den forløbne periode sigtet en række personer for menneskesmugling. Det er såvel udlændinge som herboende danskere, der er sigtet. Og det er stadig vigtigt at understrege, at det er ulovligt at fragte udlændinge uden gyldigt rejse-id ind eller gennem landet, siger politiinspektør Kim Kliver.

- Vi fortsætter arbejdet med at normalisere vores kontrolindsats ved færgehavnene, og vi får stadig assistance fra andre politikredse, slutter Kim Kliver.