¨

300 flygtninge ankommet til Rødby

Foto: TV ØST

Omkring 300 flygtninge er søndag eftermiddag og aften ankommet til Rødby med tog og færge fra Tyskland. Politiet arbejder søndag aften på at få overblik over situationen.

Et antal flygtninge og migranter er søndag ankommet til Danmark fra Tyskland, hvor de er kommet med færge til Rødby fra Puttgarden. Den første gruppe flygtninge på omkring 75 personer ankom sidst på eftermiddag søndag. 

Dansk politi havde på forhånd fået efterretninger fra Tyskland om, at der var folk på vej - og at flere kunne følge efter.

Klokken 18.00 kom endnu omkring 100 ind med færgen, men der opstod tumult, og en del løb væk fra området. Ifølge politiet er de fleste af dem fundet igen. 

Klokken 20.30 ankom endnu et tog med omkring 100 flygtninge og migranter. Her valgte Politiet at lukke dem ud af toget i små grupper af 10 - 15 personer, og klokken 22.00 var politiet stadig i gang med at registrere og afhøre personerne på perronen.

TV ØST har talt med en af flygtningene i Rødby. Han havde en billet fra Hamburg til Københavns Hovedbanegård, men fortalte, at han var fra Irak og på vej til Sverige. 

Tidligere i weekenden gik Tyskland med til at tage imod flere tusinder flygtninge og migranter, der i flere dage havde været strandet på en banegård i Ungarns hovedstad, Budapest.

Ifølge vores oplysninger er en gruppe på omkring 70 flygtninge blevet kørt til Hotel E4 i Rødby indlogeret her.

De fleste af de registrerede personer i Rødby er ifølge politiet fra Syrien. Dem, som efter reglerne skal have deres sager behandlet her i landet, sendes videre til Sandholmlejren, lyder det. I en pressemeddelse fra politiet modtaget klokken 21.44 skriver politiet, at indtil videre er knap 30 personer sendt videre til Sandholmlejren, mens en stor del er ved at blive indkvarteret på hoteller i området.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App