28 personer anholdt under stor politiaktion i Rødbyhavn

Politiet er tirsdag i gang med en større politiaktion i Rødbyhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

28 personer er anholdt, og der kan være flere anholdelser på vej.

Sådan er status på en større politiaktion, der tirsdag gennemføres på havnen i Rødbyhavn. Det bekræfter politiet overfor TV2 ØST.

Der er ifølge politiet tale om en sag om ulovligt arbejde i området ved Rødbyhavn, men ønsker ikke at uddybe det forhold nærmere lige nu.

Øjenvidner oplyser dog til TV2 ØST, at politiet i timevis har arbejdet på havnen omkring vejen Østre Kaj omkring to russiske slæbebåde.

Også Marinehjemmeværnsfartøjet 901 Enø er indsat i aktionen. Skibet har fået påspændt et politilogo og har sandsynligvis været en flydende platform for politiets arbejde. 

Ifølge Bjarne Jensen, der er næstformand i 3F Lolland, har slæbebådene arbejdet i området i længere tid. De arbejder med at flytte pramme rundt til støtte for jordarbejdet på blandt andet byggeriet af en ny havn. Han kan dog ikke sige nærmere om forholdene omkring aktionen.

Fagbevægelse vil have minister til at tage affære

Nyheden har fået fagbevægelsen til at reagere. Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT Kartellet) beder i en pressemeddelelse transportminister Benny Engelbrecht (S) om at tage affære.

Angiveligt arbejdede de anholdte på russiske slæbebåde, som bruges til at bugsere pramme med materiel til anlægsarbejdet til en kommende Femern-forbindelse.

Politiets aktion bør få "alle alarmklokker til at ringe hos bygherren Femern A/S og dens ejer, den danske stat", hedder det fra BAT Kartellet.

BAT Kartellet forventer, at ministeren og bygherren "gør det helt klart for FBC, som har hyret den russiske underentreprenør og de illegale arbejdstagere, at lignende tilfælde vil få tungtvejende konsekvenser for det videre samarbejde".