270 stillinger på vej i Nakskov

MHI Vestas i Nakskov får hele 270 stillinger, når MHI Vestas udvider i Nakskov til produktion af vinger til havvindmøller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

MHI Vestas sætter fart på produktionen i Danmark af store havvindmøller – og det kommer Nakskov til gavn.

Hele 270 personer blver ansat i virksomheden i Nakskov. Det oplyste selskabet på et pressemøde mandag.

De ekstra stillinger kommer som led i en udbygning af faciliteterne i henholdsvis Nakskov og i Lindø.

- MHI Vestas er stolt af at kunne skabe mere end 400 produktionsjobs på vores fabrikker i det regionale Danmark. De ekstra arbejdspladser beviser markedets positive interesse for vores 8 MW platform og for MHI Vestas generelt. Arbejdspladserne gør meget godt for Nakskov og Lindø, og er godt for Danmark i vores fortsatte stræben efter at udvikle regionale kompetenceområder med højt kvalificerede medarbejdere, siger Jens Tommerup, der er direktør for MHI Vestas. 

MHI Vestas er et samarbejde mellem den danske vindmølleproducent Vestas og den japanske Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Skal bygge vinger til stor turbine

De mange ansættelser sker for at producere vindmøllevinger til den enorme V164-8,0 MW-mølleturbine, der for nylig slog verdensrekorden i strømproduktion.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) er godt tilfreds med udmeldingen.

- Det kan man kun være meget glad for. At vi får så mange betyder ufattelig meget for os. Det betyder, at vi får mulighed for at trække flere herned - og det er med til at gøre det til et mere attraktivt område.

- Det eneste der flytter mennesker - det er arbejdspladser og kærlighed. Og arbejdspladser har vi i hvert fald hernede på Lolland nu, siger borgmesteren.

Historien om Vestas i Nakskov har været lidt af en rutchebanetur, der kulminerede, da fabrikken helt lukkede fabrikken i Nakskov i 2010 og først genåbnede fem år senere. 

Og borgmesteren er helt på det rene med, at der er tale om et firma, der kan skrue op og ned for produktionen.

- Der er ingen garantier. for at det bliver her. Men om to år går Femern-byggeriet igang. Så der vil være masser af job. Og det ser godt ud i 15 år fremad, som jeg ser det, siger han.