¨

27-årig sigtet for bombetyveri

Foto: TV ØST

En 27-årig mand kom selv til politiet, som nu har sigtet ham for tyveri af farlige krysantemumbomber.

En 27-årig mand fra Nakskov-området er onsdag blevet sigtet for at have en andel i tyveriet af 512 livsfarlige luftbomber fra en fyrværkerifabrik på Lolland.


Manden kom selv til Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, som valgte at sigte ham, men derefter lade ham gå efter afhøring, oplyser vicepolitikommissær Bøje Jørgensen fra lokalpolitiet i Nakskov.


- Vi mistænker ham for at have en andel i indbruddet på fyrværkerifabrikken, og han er subsidiært sigtet for hæleri, siger vicepolitikommissæren til Ritzau.


- Hans forklaring kunne ikke bidrage med mere, end vi havde i forvejen, så vi har løsladt ham, men opretholder sigtelsen, forklarer Bøje Jørgensen.


Tidligere blev en 34-årige lokal mand også anholdt, men senere løsladt. Også han er fortsat sigtet i sagen.


Politiet har indtil videre kun fundet en del af det stjålne fyrværkeri. De allerfarligste bomber mangler fortsat. En mindre del blev fundet i en sø nær Nakskov tirsdag.


Politiet advarer på det kraftigste folk mod at købe eller affyre de store bomber, der er til professionelt brug. De største er 15 centimeter i diameter og har ifølge politikommissæren en sprængkraft, så de kan jævne et hus med jorden.


Efter et anonymt tip blev omkring en tredjedel af det stjålne fyrværkeri lørdag fundet på en landejendom ved Søllested på Lolland, og politiet har også fået anmeldelser om, at folk i Nakskov-området har fået tilbudt nogle af de kraftige bomber.


/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App