2600 underskrifter for ny Storstrømsbro

For snart to uger siden startede Tanja Beckmann fra Falster en underskriftsindsamling for at få bygget en ny Storstrømsbro hurtigst muligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden underskriftsindsamlingen blev sat i søen har helt nøjagtigt 2646 personer skrevet under.

- Der er jo ikke så meget at tænke over, vi har behov for en ny bro, da vi er mange, som er afhængige af de muligheder, der ligger på den anden side af broen, lyder en kommentar fra en af dem, der har skrevet under.

En kommentar, der falder godt i tråd med Tanja Beckmanns baggrund for at starte underskriftsindsamlingen.

- Storstrømsbroen har stor regional betydning og er samtidig en vigtig del af jernbanekorridoren mellem København og Tyskland. Uden broen er Lolland og Falster afskåret. Uden Storstrømsbroen risikerer øerne en endnu større fraflytning end der er lige nu, for som pendler har man ikke lyst til at bruge flere timer ekstra dagligt på at komme til og fra arbejde. Vi vil ikke sidde stille og henkaste Lolland og Falster til det yderste Udkantsdanmark, skriver hun som en af årsagerne til, at man bør støtte op om sagen.

Læs også: Falstring starter underskriftsindsamling for ny Storstrømsbro

Også på Facebook har borgere tilkendegivet, at de vil have en ny bro. I gruppen "Støt byggeriet af en ny Storstrømsbro" er godt 3800 medlemmer. 

Projekt i  modvind

Underskriftsindsamlingen skal få politikerne til at fokusere på, at en ny Storstrømsbro er nødvendig. Men efter den blev sat i gang har der ikke ligefrem været lutter gode nyheder for projektet.

I den nye finanslovsaftale blev regeringen sammen med Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance nemlig enige om at udskyde byggeriet til omkring 2024.

Læs også: Finansloven på plads: Ny Storstrømsbro udskydes

- Skørt at udsætte byggeriet

De, der støtter op om underskriftsindsamlingen mener dog ikke, at broen kan holde meget længere.

- Det er skørt at udsætte brobyggeriet da der er store investeringer til vedligeholdelse fremover. Håber man fattes i Borgen!, skriver en af de, der har skrevet under.

- Vi bor tæt på broen og benytter den engang imellem - men er ikke trygge ved at bruge den - den er meget faldefærdig, skriver en anden.

Planen er, at de indsamlede underskrifter skal afleveres til finansminister Claus Hjort Frederiksen (Venstre) for at lægge pres på.

Læs mere om underskriftsindsamlingen her