25-årig skudt af politiet - nu er der nyt om hans tilstand

Manden forventes fremstillet i et grundlovsforhør torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 25-årig mand blev onsdag eftermiddag skudt i maven af politiet i Dannemare på det sydvestlige Lolland, hvorefter han med helikopter blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter i København til behandling.

quote Det er frygteligt

Pia Madsen, øjenvidne

Torsdag morgen oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at mandens tilstand er stabil.

- Men jeg kan ikke sige, at han er uden for livsfare, da han er blevet skudt i maven, siger politiets pressevagt til TV2 ØST.

Manden forventes fremstillet i grundlovsforhør in absentia torsdag klokken 11.30. Det betyder, at han ikke selv vil være til stede under grundlovsforhøret.

Politiet vil begære lukkede døre i sagen og ønsker ikke at oplyse, hvad manden er sigtet for.

Onsdag eftermiddag klokken 13.20 blev politiet kaldt ud til Jørgen C. Petersensvej i Dannemare. Politiet vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvorfor politiet så sig nødsaget til at skyde manden.

Skudepisode chokerer beboere

Efter skudepisoden i Dannemare talte TV2 ØST med flere personer fra byen og området. En af dem var Pia Madsen, der bor i Rudbjerg. Hun så episoden, da hun besøgte nogle venner i Dannemare.

- Det er frygteligt, konstaterede hun.

Pia Madsen er chokeret over hændelsen i Dannemare, hvor en 25-årig mand blev skudt i maven af politiet.

Pia Madsen er chokeret over hændelsen.

- Det havde vi jo ikke troet skulle ske her. Det er kun noget, man tror, der sker i storbyerne. At det så lige skulle komme til vores lille provinsby, det havde vi jo ikke troet, sagde Pia Madsen.

Politiklagemyndighed undersøger sagen

Når personer afgår ved døden eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der skal undersøge sagen.

Rigspolitiets seneste årsrapport om magtanvendelse viser ifølge Ritzau, at der i 2019 var fem sager, hvor politiet skød mod personer. I den forbindelse kom fem personer til skade, men ingen afgik ved døden.

Mellem 2014 og 2019 er der indberettet mellem to og fem sager om året, hvor politiet har skudt mod personer. I 2014, 2015 og 2016 havde samlet set fem sager en dødelig udgang.