225 skoleelever til dyst i naturfags-maraton

Efter flere måneders forberedelser drog elever fra 5. og 6. klasser på skoler i Lolland og Guldborgsund Kommuner i dag til naturfagsmaraton.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

225 elever fra Lolland og Guldborgsund Kommuner har i dag været samlet til et naturfagsmaraton. En dyst med vindere - men hvor det vigtigste formål er at inspirere de unge til naturvidenskabelige fag.

I månedsvis har børnene forberedt sig i skolernes undervisning på at løse opgaver i forbindelse med maratonet, som bliver afholdt af Naturvidenskabernes Hus.

- Vi vil gerne inspirere til naturvidenskabelige fag, at eleverne får en interesse for fagene og ikke mindst ser, hvad man kan bruge de naturvidenskabelige fag til, siger Inge Katrine Riber Meldgaard, eventkoordinator i Naturvidenskabernes Hus.

Et hotel til insekter

Eleverne, der går i 5. og 6. klasse, har blandt andet lært om enzymer i vaskepulver, konstruktionen af en mini-skywalk samt om insekters levesteder i form af byggeriet af et Air Bee Ant Bee.

Artiklen fortsætter under billedet

- Insekthotellet skal laves til forskellige typer insekter, fortæller Inge Katrine Riber Meldgaard fra Naturvidenskabernes Hus.
- Insekthotellet skal laves til forskellige typer insekter, fortæller Inge Katrine Riber Meldgaard fra Naturvidenskabernes Hus. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

- Insekthotellet skal laves til forskellige typer insekter. Det har de bygget hjemme på skolerne og haft med i dag. De er blevet bedømt på materialerne, og hvor godt de kunne fortælle om, hvilke insekter der kunne bo i deres hotel, fortæller Inge Katrine Riber Meldgaard.

En af deltagerne i dagens naturfagsmaraton er 12-årige Alfred Scheandorf fra Sankt Birgitta Skole, der er i gang med at bygge den mini-skywalk, som dommerne senere skal teste:

- Det er lidt ligesom en bro, den går bare ikke helt over på den anden side. Man kan gå ud på den, og så kan man kigge ned, den er rimelig højt oppe, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet

Alfred Scheandorf fra Sankt Birgitta Skole forklarer, hvad en mini-skywalk er. - Det er lidt ligesom en bro, den går bare ikke helt over på den anden side.
Alfred Scheandorf fra Sankt Birgitta Skole forklarer, hvad en mini-skywalk er. - Det er lidt ligesom en bro, den går bare ikke helt over på den anden side. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Lærer på Sankt Birgitta Skole, Dina Christoffersen, fortæller, at eleverne til naturfagsmaraton får lov til at eksperimentere.

- Vi lærere skal bare være vejleder. De skal selv læse en vejledning, løse opgaverne og udvælge materialer, siger hun.

Dagens vinder blev 6Y fra Sankt Birgitta Skole i Maribo, der løb med det helt store trofæ for at have klaret flest opgaver bedst.


Nyhedsoverblik